31 mei: Cursusavonden Reanimatie en AED

20 mei 2018
de Webmaster

De 1e cursusavond vind plaats op 31 mei in de FIT Boys-kantine op Sportpark Noord-West. Deelnemers zijn: Peter Doornbos, Rick Molema, Maurits Beuling, Erwin Zomer, Yolanda Zantinge, Johan Boer, Berjon Groenink, Celena Zantinge, Dylan Verburgh, Martin van Beelen en Roelanda Muggen.

We hebben allemaal het nieuws gelezen van de 27-jarige speler van vv Dwingeloo die op het veld een hartstilstand kreeg (LEES HIER het artikel op RTV Drenthe). Ook FIT Boys weet helaas maar al te goed hoe belangrijk het is om als vereniging een AED te hebben en ook mensen hebt opgeleid die er mee over weg kunnen en op het sportpark aanwezig zijn bij toerbeurt. FIT Boys heeft al heel wat goed opgeleide vrijwilligers en de AED is al jaren aanwezig (in de hal onder de trap).

Ivan Oosting is namens het FIT Boys-bestuur bezig met een plan. Ivan is brandweerman en is dus druk doende met het opstellen van een gedegen plan, zodat iedereen weet wat wie wanneer moet doen in geval van een noodgeval / hartstilstand. Sportverzorgster Ria de Vries, zelf verzorgster van FIT Boys 1, wil op korte termijn weer een aantal cursusavonden Reanimeren en AED organiseren voor diegene binnen de club die dit wil leren. En hoe belangrijk dit is bleek maar weer toen de speler van Dwingeloo neerviel op het voetbalveld en er gelukkig en een AED was en vrijwilligers die deze konden bedienen.

De data: Dinsdag 15 en 29 mei, Donderdag 17, 24 en 31 mei.

Trainers, leiders, bestuursleden en iedereen die dit ook wil leren, geef je op voor een instructie MFA (Medic First Aid), EHBO, reanimatie en AED. Maar ook jeugd vanaf 12 jaar kunnen zich opgeven. Dit kan zowel per telefoon/WhatsApp/SMS: 06-15876262 als per e-mail: ar.devrieskleine@gmail.com.

Geef je zo snel mogelijk op, dan kan Ria de genoemde data definitief plannen.