FIT Boys 70 jaar, terugblik (10)

20 augustus 2023
de Webmaster

Het is nog 4 dagen tot het 70 jarige bestaan van FIT Boys. Opgericht op 24 augustus 1953, met als voorloper DOS opgericht in 1923. Dit is de laatste terugblik in verband met het 70 jarige bestaan met een terugblik op onze historie. En die is rijk en zeer goedgevuld.

In de 10e terugblik van tien blikken we terug op 24 augustus 2013, het 60 jarig bestaan van FIT Boys.

Onvergetelijke jubileumdag FIT Boys 60 jaar

“Wat hebben we genoten!”, “Gezellig!”, “Wat was alles goed georganiseerd!” De complimenten waren niet van de lucht tijdens en direct na afloop van de jubileumdag. FIT Boys bestond 24 augustus 2013 60 jaar en dat werd uitgebreid gevierd met vele hoogtepunten.

De dag startte al om 08:30 uur toen ruim 200 jeugdleden zich verzamelden inde feesttent. Elk jeugdlid kreeg een gekleurd shirt uitgereikt die je mocht houden en zo werden de teams op kleur ingedeeld. Gerard Wubs en Erik Bos hadden het jeugdmixtoernooi perfect in elkaar gedraaid. De jeugd en alle toeschouwers genoten met volle teugen van het voetballen en het prachtige weer. En er was nog veel meer vertier voor de jeugd, zoals schminken, een springkussen en spandoeken maken. In de loop van de ochtend hadden de senioren (zaal en dames) samen met de A-junioren ook hun mixtoernooi. Rond 12:00 uur waren er demonstraties van Streetdance Bodyart en ook jarige gymnastiekvereniging FIT (65 jaar!). Clown Ries vermaakte de kinderen met een optreden op het podium in de tent en buiten met ballonnen.

Rond 13:00 uur mochten alle jeugdleden penalty’s nemen om drie keepers op het hoofdveld. Joost van het Reve, Ronald Nijwening en Jeroen Ebbinge probeerden de jonge talenten van scoren af te houden. Ondertussen verzorgden de Beiler Notenkrakers (AMDG) de muzikale noot. Om half drie begon de bekerwedstrijd van FIT Boys 1 tegen Borger. Dit leverde een bijzonder moment op. Oudste lid Fokko Polman en jongste lid Timo Zomer verzorgden de aftrap en Timo scoorde. De bekerwedstrijd eindigde in 2 – 2 (zie elders op de site) en het was opvallend te zien dat veel bezoekers van de jubileum dag ook, vaak met spandoek, bleven kijken bij het eerste elftal.

Kort voor afloop van de bekerwedstrijd begon buiten bij de tent de reunie van FIT Boys 5 uit de 80er jaren. Vele oud-leden waren ook aanwezig en aan de hand van fotoboeken en losse foto’s werden er vele herinneringen opgehaald. Rond half vijf stroomde het terras bij de feesttent vol en kon de BBC beginnen.Ook werd de koe voor Schijt je Rijk uitgezet om het veld. Omdat dit lang duurde voordat de koe zorgde voor wat mest op het veld, ging iedereen genieten van het BBCen. Uiteindelijk na lang wachten viel er mest op het veld en kon het meten en prijswinnaars bepalen beginnen. Pas tegen half acht begon de penaltybokaal, maar door de vele inschrijvingen duurde het wel even voordat er een winnaar bekend was.

Rond 20:30 uur opende voorzitter Ed Sikkema de feestavond en zette jubilaris Jan Weurding, hij is het langste lid van de vereniging, in het zonnetje. Tijdens zijn toespraak barste vanuit de zaal massaal het clublied los (‘Mag er dan geen Groen en Geel meer wezen’). Vervolgens nam wethouder Van Hooft het woord en had louter goede woorden over voor deze kerngezonde (financieel) en een van de grootste verenigingen in de gemeente. KNVB voorzitter district Noord Jan van Driel sprak ook lovend over FIT Boys, ook over hun dames- en zaaltak en overhandigde een mooie litho. Daarna volgde de bekendmaking van de winnaar van het Schijt je Rijk (complete lijst van winnaars zal nog gepubliceerd worden). Toen kon de feestavond dan echt beginnen en het was gezellig druk in en buiten de feesttent. De band SmildergerRoet bracht de sfeer er lekker in en dansvloer stroomde aan het einde van de avond mooi vol. Het feest ging tot in de late uurtjes door. Er was alom, bij organisatie en bezoekers, tevredenheid waarbij het mooie zonnige weer ook zeker had meegeholpen aan een uiterst succesvolle jubileumdag. Op naar het 75 jarige bestaan.