FIT Boys 7×7-teams spelen toernooiavond

22 april 2016

ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7 ging op bezoek in Oosterwolde. De resultaten van VR3 waren deze avond weer goed te noemen: 1 gewonnen, 1 verloren en 1 gelijk. In de eerste wedstrijd bleek Haulerwijk toch weer een maatje te groot. Uiteindelijk werd er met 3-1 terecht verloren. De 2e wedstrijd was ook vrij pittig. J.V. Oostenburg speelt verzorgd voetbal en het was dan ook een gelukkig doelpunt waarmee Beilen / Fit Boys op voorsprong kwam. Alleen jammer dat de gelijkmaker ook een van richting veranderd schot was. Oostenburg ging vervolgens vol voor de 3 punten, maar Beilen / Fit Boys gaf het gelijke spel niet meer weg.

De heren van FIT Boys 7×7 35+ en 45+ speelden best goed, maar verloren steeds nipt. FIT Boys 45+ 7×7 speelde allereest tegen gastheer VAKO. De tactiek was duidelijk, terugzakken op eigen helft en op de counter zorgen voor gevaar. Dat lukte uitstekend. Na balverlies bij VAKO werd spits JB de Boer op maat bediend en schoot hij beheerst raak (1 – 0) en dat hield de ploeg lang vol. Toch was het VAKO dat van miscommunicatie achterin bij FIT Boys profiteerde en de 1 – 1 maakte. Vlak voor tijd ging een schot op doel via drie benen door de benen van keeper Maurits Beuling en dat betekende de 1 – 2. Jammer, maar goed gespeeld. De tweede wedstrijd tegen Asser Boys kwam FIT Boys 45+ 2 keer op voorsprong. Eerst was het Maurits Beuling die na een afgeslagen aanval het middenveld over kon steken en JB de Boer aanspeelde die raak schoot (0 – 1). Na de 1 – 1 was er weer een identieke aanval en kon Maurits aanleggen met links, maar spits Marcel de Bruijn stond er beter voor en schoot met rechts raak in de verre benedenhoek (1 – 2). Asser Boys knokte zich terug en kwam op een 3 – 2 voorsprong. FIT Boys zette alles op de aanval en had een uitgelezen kans op de 3 – 3, maar het schot ging net over. Uit de tegenaanval maakte Asser Boys de 4 – 2. Wederom uitstekend gespeeld en net geen puntje gehaald. De laatste wedstrijd was tegen het sterke LEO Loon. Brutaal zocht FIT Boys de aanval en had veel balbezit en kreeg ook kansen. Bij schoten van Johan Tamming en JB de Boer stond het vizier net niet op scherp. LEO Loon loerde op de counter en maakte slim de 0 – 1. Bij FIT Boys was de pijp langzamerhand leeg en waren de aanvallen nog spaarzaam. Voor de statistieken scoorde LEO ook nog de 0 – 2 maar had naar afloop complimenten over voor FIT Boys 45+ “Jullie hebben heel erg goed meegespeeld en het ons knap lastig gemaakt”. Geen punten wel de complimenten, dat is jammer. Maar het spel was bij vlagen gewoon goed, met name de 1e 10 minuten van alle wedstrijden. We gaan aanvragen of de wedstrijden ook 10 minuten kunnen duren….

FIT Boys 35+ 1 verloor 3 keer. Tegen Annen 35+ werd met 0 – 3 verloren, tegen Rolder Boys met 2 – 4 en tegen Fc Assen 35+ met 1 – 3.