FIT Boys bekert door na overwinning op Tiendeveen

17 september 2022

Deze zaterdagmiddag speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de 3e bekerwedstrijd thuis tegen Tiendeveen. Met een bekerpoule met tegenstanders Hoogeveen za (3e klasse), Beilen za (5e klasse) en Tiendeveen (5e klasse) had iedereen aan FIT Boys-zijde gerekend op een vrij weekend op zaterdag 22 oktober. Hoe anders liep het. FIT Boys begon nog weifelend en ronduit slecht tegen buurman vv Beilen za. 9 van de 10 keer win je van deze tegenstander, 1 keer speel je gelijk en dat was zaterdag 3 september (2 – 2). Even de koppen bij elkaar en iedereen was het er over eens. Er moest uit een ander vaatje getapt worden. Tegen Hoogeveen was de instelling top en Hoogeveen dacht op halve kracht wel even te winnen in Beilen. Na 90 minuten was het 2 – 0 (twee keer Lars Hilberts) en dat was een meer dan terechte uitslag. Bij winst op Tiendeveen lag de volgende bekerronde zo maar in het verschiet. Maar de ploeg moest waken voor onderschatting en de mentaliteit van ‘dat doen we wel even’. Met name de eerste helft speelde FIT Boys een lastige wedstrijd. Het kreeg geen echte grip op Tiendeveen, sterker nog. Tiendeveen bood meer dan goed partij. De ploeg van trainer/coach Michel van Essen had een positieve spelopvatting en speelde geen lange bal maar probeerde te voetballen. Het kreeg ook mogelijkheden, met name uit spelhervattingen, en het was voor FIT Boys maar goed dat de Tiendeveen-spelers het vizier niet op scherp hadden staan. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ook mogelijkheden en met Lars Hilberts binnen de gelederen weet je dat je ook kansen krijgt. In de 23e minuut was het Lars die de score opende (1 – 0). Enkel minuten later lag de bal aan de andere kant op de penaltystip, tot ieders verbazing. De man van de overtreding nam plaats achter de bal en een gouden regel is dat je dat niet moet doen. En dat bleek. Invalleider Martin Datema moest de bal uiteindelijk uit zijn eigen tuin halen in de wijk achter het voetbalveld. Wat een misser. Dus werd uiteindelijk de 1 – 0 de ruststand. Vervelend incident was nog de blessure voor een Tiendeveen-speler aan zijn hand. Een FIT Boys-speler ging op zijn hand staan en hij kon niet door. FIT Boys had ijspacks en koelen leek te helpen. Maar de pijn bleef en de Tiendeveen-speler bezocht uiteindelijk het Ziekenhuis in Emmen. De uitslag van dit onderzoek is niet bekend. Vanaf deze kant heel veel sterkte voor deze Tiendeveen-speler.

Wat er in de rust in de thee van Tiendeveen zat zullen we nooit weten, wel werd al snel duidelijk dat Tiendeveen de lijn van de goede eerste helft niet kon doortrekken. Sterker nog, in een tijdsbestek van 20 minuten tilde FIT Boys de score naar 4 – 0. Tiendeveen gaf te veel ruimte weg en daar wist Lars Hilberts wel raad mee. Hij maakte in de 54e minuut de 2 – 0. Rechtsback Jako van Faassen beproefde ook zijn geluk door op zo’n 25 meter van het doel te gaan schieten. De bal zwabberde en stuiterde en werd de Tiendeveen-keeper te machtig en via de binnenkantpaal viel de bal binnen (63e, 3 – 0). In de 73e minuut kreeg FIT Boys links van het Tiendeveen-doel een vrije bal. Matthijs Bonnen nam plaats achter de bal en krulde deze prachtig in de lange kruising (4 – 0). Wedstrijd gespeeld en Tiendeveen leek het wel te geloven. Toch was het Tiendeveen die scoorde en de eer wist te redden (77e, 4 – 1). Kort daarna kreeg ook FIT Boys een penalty en Stefan Eefting nam plaats achter de bal. De matig ingeschoten bal werd gepareerd door de Tiendeveen-goalie, maar DaniĆ«l van der West was er als de kippen bij om de 5 – 1 te maken. Stefan kreeg zijn doelpunt wel, want hij speelde zich handig vrij op de zestien meter en maakte de 6 – 1. De ingevallen spits Roan Koster kreeg de ultieme kans op de 7e treffer. Eerst wilde hij Stefan Eefting bedienen, maar raakte de bal niet goed. Even later was het andersom en Stefan had een voorzet op maat voor Roan. In plaats van aannemen en de bal plaatsen, nam hij de bal ineens maar deze stuiterde net op en verdween hoog over het doel. Na 90 minuten floot scheidsrechter Wilbert Gort voor het einde. Hoogeveen had Beilen za eenvoudig opzij gezet (6 – 0) en zo bekert FIT Boys toch wel verrassend door.

Opstelling FIT Boys: Niels vd West, Jako van Faassen (80e Gerald Haandrikman), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Lars de Boer, Johan Vriesema, Julian Boom, Matthijs Bonnen, Ivo van Ewijk (45e Stefan Eefting), Daniel vd West en Lars Hilberts (65e Roan Koster).

Zaterdag 24 september start voor FIT Boys de competitie met een thuiswedstrijd op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Onstwedder Boys. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.