FIT Boys dingt mee naar Rabobank Publieksprijs

16 februari 2019
de Webmaster

Update Rabobank Publieksprijs Sportgala Drenthe 2019
Er zijn 15 aanmeldingen voor de Rabobank Publieksprijs binnengekomen. Bekijk alle deelnemers op DE WEBSITE van het Sportgala Drenthe. Een topsportjury, een sportjournalistenjury en een jury van de Rabobank zullen hun Top 3 kiezen. Daar komt dan de uiteindelijke Top 3 uit. Alleen zij ontvangen van ons uiterlijk 1 maart een officiële uitnodiging voor het gala (iedere vereniging uit de Top 3 kan maximaal 20 mensen meenemen naar de Nieuwe Kolk in Assen). 2 afgevaardigden van de vereniging zullen op het podium gevraagd worden, waar de filmpjes nog een keer worden getoond. Daarna mag het publiek in de zaal via Live Voting stemmen op hun favoriet en zo wordt de winnaar van de € 1.000,- bekend.

Spannend dus, maar FIT Boys hoort dus voor 1 maart of zij bij de laatste 3 zitten.

Sportgala Drenthe heeft een prijs uitgeloofd voor de sportvereniging die dé trots van Drenthe in huis heeft; de leukste trainer, de stoerste terreinman, de gezondste kantine, de beste materiaalman, het duurzaamste clubgebouw of de meest actieve leden. Wat of wie is onze trots? En FIT Boys dingt mee naar deze prijs omdat FIT Boys met name trots is op zijn ruim 270 vrijwilligers in allerlei functies en op het feit dat de vereniging midden in de maatschappij staat! Met dank aan Bert Abbing & Aad Stikkelorum van B&A Productions, die dit prachtige promotiefilmpje geschoten en gemonteerd hebben. Dank daarvoor!

Maandag 11 maart zal de top drie worden uitgenodigd op het Sportgala Drenthe (tot nu toe 2 inzenders). Door middel van live voting in de zaal kiest het publiek die avond de uiteindelijke winnaar van de Rabobank Publieksprijs, met daaraan verbonden een geldbedrag van € 1.000,=. De prijs zal een mooie bevestiging zijn van waar we als Christelijke Voetbalvereniging FIT Boys al jaren mee bezig zijn en dat is mensen (ver)binden en boeien!

FIT Boys heeft de volgende motivatie ingezonden, met daarbij wel één belangrijke opmerking: Onderstaand de motivatie van FIT Boys om Sportvereniging van het Jaar te worden, al vinden wij het belangrijkste dat wij er zijn voor onze leden, vrijwilligers en de maatschappij om ons heen en die kunnen laten groeien. Dat bereiken is al de grootste prijs, maar de Rabobank Publieksprijs zou hier een mooie bevestiging van zijn.

Familievereniging cvv FIT Boys
FIT Boys is een vereniging van en voor de leden. Met ruim 700 leden/relaties is het een zeer toonaangevende speler op de Midden-Drentse ’grasmat’. De jeugdopleiding staat al ruim 30 jaar als een huis en de vertegenwoordigende elftallen bestaan louter en alleen uit eigen opgeleide spelers. Maar FIT Boys kan niet zonder zijn ruim 225 vrijwilligers! Het is de kurk waar FIT Boys op drijft. En die vrijwilligers koestert FIT Boys en legt ze regelmatig in de watten. Vrijwilligersgroepen krijgen hun eigen feestavond aangeboden en één keer per jaar is er een Feestavond voor alle vrijwilligers en de Vrienden van FIT Boys. FIT Boys plaatst zijn vrijwilligers op een voetstuk en heeft in 2017 maar liefst 67 nieuwe vrijwilligers op één belavond er bij gekregen. De leden doen graag vrijwilligerswerk en dat is in deze tijd van teruglopende vrijwilligersaantallen mooi om te zien.

Visie op jeugd en opleiden
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En dat is bij FIT Boys al ruim 30 jaar van toepassing. We streven, ook bij de jeugd, naar herkenbaar en verzorgd voetbal vanuit een 1:4:3:3 systeem. Bij de standaard seniorenelftallen zowel dames als heren zijn plezier en prestatie even belangrijk. Bij de niet standaard senioren elftallen is plezier belangrijker dan de prestatie. Het jeugdkader heeft bij voorkeur een sterke binding met Fit Boys en is bij voorkeur spelend lid of spelend lid geweest. Het jeugdkader is of wordt geschoold. In de jeugdopleiding wordt getraind volgens de leerdoelen van het eigen voetbaltechnisch leerplan. Plezier en leren voetballen gaan hierbij hand in hand. In de jeugdopleiding is beter maken van spelers belangrijker dan het resultaat. Maar FIT Boys heeft ook oog voor normen en waarden en bewaakt deze met een Normen en Waarden-commissie en een vertrouwenspersoon. En voor elk lid wil FIT Boys een veilig sportklimaat creëren, waarin ieder lid zich maximaal kan ontplooien met wederzijds respect en respect voor tegenstanders en wedstrijdleiding.

Sociaal en maatschappelijk betrokken
FIT Boys is maatschappelijk zeer betrokken. Zo organiseren wij een sportdag voor cliënten van GGZ Drenthe, doen TT Baanbewaking samen met HHCombi uit Hijken/Hooghalen en organiseren Scheidsrechterscursussen en -spelregelavonden samen met Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe, de CSG Vincent van Gogh en vv Beilen. De ‘oude’ shirtjes van FIT Boys krijgen steevast een 2e ‘leven’ en recent hebben we jeugd op de Filipijnen nog blij gemaakt met FIT Boys-tenues. Maar ook voor de eigen leden staan we klaar. Bootcampen voor alle jeugd van FIT Boys en de meiden van ST Beilen/FIT Boys, Kinder Bingo voor de jongste jeugd, Europacup- en Mixzaaltoernooi voor de jeugd en de senioren, een darttoernooi voor de seniorleden en de familiedag voor alle leden en familie. FIT Boys voelt als een warme deken en de vereniging wordt niet voor niets dé Familievereniging genoemd. FIT Boys wil blijven (ver)binden en boeien! FIT Boys is zo veel meer dan voetbal!