FIT Boys effectiever dan Borger en wint (2 – 0)

19 september 2021

Deze zonnige zaterdagmiddag speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis de 3e en laatste bekerwedstrijd tegen 4e klasser Borger. Dit bleek een goede ploeg te zijn die bovenin de 4e klasse zal meedraaien. FIT Boys zag gelukkig de ziekenboeg weer wat leger worden met alleen Gerald Haanrikman en Lars Hilberts door blessures afwezig. De eerste helft was Borger de betere ploeg en creëerde heel wat kansen. FIT Boys-keeper Niels van der West liet deze middag zijn waarom hij zo’n talentvolle keeper is. Hij hield met enkele goede reddingen zijn doel schoon. Aan de andere kant creëerde FIT Boys heel weinig. Het speelde slordig in balbezit en was daarom de bal steeds weer snel kwijt. Op de FIT Boys-bank werd opgemerkt dat deze wedstrijd een doelpunt nodig had en die kwam er. Maar niet voor Borger. Thijs Oosting vond in de diepte Stefan Eefting. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan en produceerde een prima lange stift en deze verdween onder de lat in het Borger-doel (23, 1 – 0). Tegen de verhouding in, maar niemand aan FIT Boys-kant maalde daarom. Borger was het even kwijt en FIT Boys kwam iets beter in de wedstrijd. De thee werd opgezocht met een 1 – 0 ruststand.

In de 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Borger had meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. FIT Boys verdedigde en moest het van snelle uitvallen hebben. Op de FIT Boys-bank werd opgemerkt dat je maar beter de 2 – 0 kunt maken, dan is deze wedstrijd gelopen. En dat deed FIT Boys dan ook uiteindelijk. Omdat Borger alles of niets ging spelen lag er heel veel ruimte achter de laatste lijn van Borger. Met snelle mannen Martijn de Vries en Stefan Eefting kreeg FIT Boys mogelijkheden maar was niet scherp. Inmiddels waren Jelmer van Dijk, Ruben Oostenbrink en Ivo van Ewijk er in gekomen voor Corné van den Berg, Jako van Faassen en Martijn de Vries. Bij weer een counter van FIT Boys-zijde ging Stefan Eefting richting strafschopgebied van Borger. Hij zag de meelopende Jelmer van Dijk niet over het hoofd en gaf de bal perfect mee. Eén op één met de Borger-keeper faalde Jelmer niet en maakte de bevrijdende 2 – 0 (82e minuut). FIT Boys wist dat de buit binnen was en Borger leek op te geven. In de resterende minuten van de wedstrijd veranderde er niets meer aan de score en zo floot de prima leidende scheidsrechter Bulthuis deze laatste bekerwedstrijd de boeken in. FIT Boys is toch nog gedeeld 2e geëindigd in de bekerpoule en neemt afscheid van het bekertoernooi. Veenhuizen bekert wel door.

Volgende week zaterdag 25 september om 17:00 uur start FIT Boys de competitie met een uitwedstrijd bij fusieclub DVC Dedemvaart (ODC’83 en sv Dedemsvaart), één van de kampioenskandidaten in de 3e klasse D.