FIT Boys gefeliciteerd!

24 augustus 2023
de Webmaster

De cvv FIT Boys uit Beilen is vandaag jarig en mag al 70 kaarsjes uitblazen. Eigenlijk al meer, want het Christelijke voetbal op zaterdag begon al in 1929 en toen hete de vereniging nog DOS (Door Oefening Sterk). De vereniging hield bij het begin van de oorlog (1940, na 11 jaar) op te bestaan. Maar na de oorlog bleef het kriebelen en werd al vrijblijvend gevoetbald door de toekomstige leden van FIT Boys. En uiteindelijk werd er op maandag 10 augustus 1953 een oprichtingsvergadering belegd en werd op 24 augustus 1953 FIT Boys opgericht.

De historie is enorm en wat heeft de vereniging allemaal al meegemaakt en doorstaan. Van het spelen in de hoogste amateurklasse tot degradaties naar de 4e klasse. Altijd 2e, 3e en 4e klasse gespeeld dus waarbij de 2e klasse D tussen 1967 en 1969 de hoogste amateurklasse was op dat moment en FIT Boys kwam ploegen als Go Ahead Kampen, Harkemase Boys, Oranje Nassau Groningen tegen en won tijdens een toernooi in Hoogeveen de finale van ACV Assen (nu 2e divisie).

Hoewel we het 50 en 60 jarig bestaan uitgebreid hebben gevierd, zal het 70 jarige bestaan niet uitgebreid gevierd worden. Nog 5 jaar geduld en dan vieren we het 75 jarige bestaan. Maar we mogen er natuurlijk wel vandaag of dit weekend een drankje op drinken. Proost! Op naar nog eens 70 jaar een kerngezonde, springlevende en gezellige voetbalvereniging FIT Boys!