FIT Boys introduceert nieuw Jeugdvoetbalbeleidsplan

3 juli 2024
de Webmaster

Beste leden, ouders, trainers en vrijwilligers,

Met trots presenteren wij het nieuwe jeugdvoetbalbeleidsplan van FIT Boys! Na een tijd van intensieve samenwerking met diverse belanghebbenden, zowel binnen als buiten onze vereniging, hebben we een solide en toekomstgerichte basis gelegd voor het jeugdvoetbal bij FIT Boys. Dit plan richt zich op de optimale ontwikkeling van onze jeugdspelers, waarbij plezier en prestatie hand in hand gaan.

Proces en Betrokkenheid

Het nieuwe jeugdvoetbalbeleidsplan is tot stand gekomen dankzij de waardevolle input van vele betrokkenen. Hun kennis en ervaring hebben ervoor gezorgd dat dit plan niet alleen theoretisch sterk is, maar vooral praktisch en toepasbaar binnen onze clubcultuur. We hebben gekozen voor een pragmatische en duidelijke aanpak, passend bij FIT Boys, en gericht op de daadwerkelijke uitvoering van het beleid.

Plezier en Prestatie

Bij FIT Boys geloven we dat plezier de basis vormt voor prestaties, en dat goede prestaties op hun beurt het plezier vergroten. Deze visie blijft onveranderd en centraal staan in ons nieuwe beleid. Een kwalitatief hoogwaardige jeugdopleiding is essentieel voor het bevorderen van zowel plezier als prestaties. Arjan Schepel verwoordde dit al eens treffend in het jeugdvoetbalbeleidsplan FIT Boys van 2009: “Als de voetbalopleiding goed is, zullen de prestaties vanzelf volgen.”

VTON en Structuur van het Beleid

In lijn met onze visie maken we gebruik van de VTON-methodiek en het bijbehorende curriculum. Dit curriculum biedt een gestructureerde aanpak, waarbij techniek, tactiek, fysiek, mentaal en omgeving de kerncomponenten vormen. Door gebruik te maken van het platform VTON, kunnen we de trainingen optimaal ondersteunen en afstemmen op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de spelers.

Implementatie en Trainersbijeenkomst

Het komend seizoen staat in het teken van de implementatie van dit beleidsplan. De eerste stap in deze implementatie is de trainersbijeenkomst op 13 juli aanstaande gevolgd door de VTON-academie voor trainers begin van het nieuwe seizoen. Tijdens de bijeenkomst zullen we het beleidsplan toelichten en de trainers voorzien van de benodigde tools en informatie om het beleid succesvol uit te voeren waarna we me de VTON-academie alle trainers van een basis-opleiding voorzien in VTON maar ook training geven algemeen. 

We nodigen alle leden, ouders, trainers en vrijwilligers uit om mee te denken en bij te dragen aan de uitvoering en verdere verbetering van dit beleidsplan. Samen maken we FIT Boys een geweldige plek voor jeugdvoetbal.

Voor meer informatie en om het volledige beleidsplan te bekijken, kunt u op onderstaande link klikken.

Jeugdvoetbalbeleidsplan FIT Boys 2024-2025 (versie 1.2)

Met sportieve groet,

Het Jeugdbestuur van FIT Boys