FIT Boys laat zich aftroeven door Mussel

26 november 2022

(Foto’s: Ria de Vries)

De auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh kreeg laagvlieger Mussel op bezoek. Pupil van de Week Tijmen Gils trapte de wedstrijd af en scoorde en toen kon de wedstrijd echt beginnen. Behalve de eerste fase van de 1e helft zat er deze zaterdagmiddag weinig niveauverschil tussen beide. Mussel speelde agressief en zat er kort op, FIT Boys speelde slordig en gaf de doelpunten ook te makkelijk weg. De wedstrijd startte nog wel met een beter FIT Boys, dat voor even de bovenliggende partij was. Het kreeg ook kansen op de 1 – 0, maar Lars Hilberts had niet zijn middag. Daar waar anders een halve kans raak was, scoorde FIT Boys nu niet. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Mussel steeds beter in de wedstrijd en speelde net als FIT Boys bij doeltrappen van FIT Boys één op één. Dus kon FIT Boys niet opbouwen, speelde het de lange bal en kwam het veel in de duels en daarin was Mussel de bovenliggende partij. Na 28 minuten kwam Mussel toch wel verrassend op 0 – 1. Een fout van FIT Boys leidde deze kans in en Rien Boels scoorde. Nog voor rust werd het ook nog 0 – 2, in de 42e minuut scoorde Richard Wubs. FIT Boys probeerde het wel maar kreeg geen echte kansen tot aan de rust.

Na de rust ging FIT Boys achterin één op één spelen, met vier man op het middenveld en spits Ivo van Ewijk voor spits Daniël van der West. De intenties van FIT Boys waren duidelijk: De lange bal spelen en met zijn doorkoppen de 3 spitsen in stelling brengen. Dit leverde direct gevaar op en Mussel moest even alle zeilen bijzetten om de 0 – 2 voorsprong vast te houden. Naarmate de 2e helft vorderde ging de FIT Boys-storm liggen en was er weer sprake van een gelijk opgaande strijd, waarbij Mussel veel meer strijd en inzet aan de dag legde. FIT Boys speelde alles of niets en Mussel kwam moeilijker van de eigen helft af. FIT Boys kreeg ook wel kansen, maar wist maar niet tot scoren te komen. Mussel kreeg de ruimte en toen in de 81e minuut ook nog de 0 – 3 viel (andermaal Rien Boels) leek de wedstrijd gelopen. Toch bleef FIT Boys gaan voor een beter resultaat en dat sierde de ploeg. Het gaf niet op, maar zag Mussel in de 87e minuut ook nog de 0 – 4 maken. Rien Boels maakte de Engelse Hattrick vol en zo gingen de 3 punten mee naar Mussel. Achteraf bleek dit verlies voor FIT Boys extra zuur, omdat concurrent Onstwedder Boys met 4 – 2 verloor van RWF. RWF deed daarmee goede zaken en staat nu 2e.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen, Gerjan Hoogenberg, Lars de Boer (Mike Jonink), Thijs Oosting (45e Corné van der Berg), Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Giel Kerssies (45e Ivo van Ewijk), Jelmer van Dijk, Daniël van der West, Lars Hilberts.

Zaterdag 3 december speelt FIT Boys om 15:00 uur uit op Sportpark Aan de Woortmanslaan tegen Wildervank. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bart Leistra.