FIT Boys legt uiteindelijk 10 man SVBO over de knie

2 maart 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij laagvlieger SVBO dat een lastig seizoen speelt. FIT Boys wilde aangehaakt blijven bij de top 6. SVBO wil weggeraken uit de onderste regionen en de plek die op dit moment recht geeft op promotie-/degradatiewedstrijden naar de 5e klasse. De wedstrijd begon gelijkwaardig waarbij SVBO ook prima meevoetbalde en het vooral nog aftasten was. Kantelmoment in de wedstrijd was zo rond de 18e minuut. Leon Timmerman werd goed diep gestuurd en kon alleen af op SVBO za-keeper Mark Bruinewoud, na later bleek al de 3e keeper uit het 3e van SVBO. Leon speelde de bal erlangs en werd geraakt door de keeper net buiten de zestien en ging neer. Zonder aanraking was hij er langs en had een leeg doel voor zich en dus de zekere 0 – 1 op de schoen. Nu volgde rood voor de SVBO za-keeper (doorgebroken speler) en moest SVBO za nog ruim 72 minuten met 10 man verder. De vrije trap die volgde schoot Daniël van der West op de vervangende veldspeler in het doel. Wie dacht dat FIT Boys het makkelijk kreeg, kwam bedrogen uit. SVBO za deed een stapje harder en FIT Boys ging in plaats van voetballen te vaak de lange bal spelen in plaats van geduldig zijn. In de 37e minuut volgde een enorme domper Thijs Oosting tikte binnen de zestien SVBO za-spits Niels Wessels aan en de goed leidende scheidsrechter Bos wees naar de stip. De ultieme kans voor SVBO za op de 1 – 0. Topscoorder aan SVBO za-kant Niels Wessels nam plaats achter de bal, maar FIT Boys keeper Niels van der West ranselde de bal uit de linkerbenedenhoek. In de tegenaanval werd Daniël van der West goed de zestien in gestoken door Lars Hilberts en maakte de 0 – 1. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd nog gewaarschuwd voor een vel beginnend SVBO za, maar dat leek tegen dovenmansoren gezegd. SVBO za maakte via Niels Wessels de 1 – 1. Een enorme domper. Maar in tegenstelling tot de 1e helft bleef FIT Boys nu wel geduldig de bal rond spelen totdat er een gaatje in de SVBO za-verdediging werd gevonden. Bij een vrije bal van rechts gaf Lars Hilberts prima voor en met zijn 2e assist kon Matthijs Bonnen de 1 – 2 maken. Weer 7 minuten later kwam een voorzet vanaf links voor het doel langs in de vijf meter en was Giel Stahlmecke er als de kippen bij om de 1 – 3 te maken, zijn eerste competitiedoelpunt in het 1e. Toen was het verzet aan SVBO za-zijde wel gebroken en kon FIT Boys de score op gaan voeren. Jako van Faassen scoorde met een bekeken stift de 1 – 4 (79e) en Leon Timmerman had het slotakkoord met de 1 – 5 (83e). De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld, maar wat had FIT Boys het de 1e helft lastig gehad tegen de 10 man van SVBO za. Uiteindelijk kon het de 10 van SVBO za toch over de knie leggen en behaalde het 3 prima punten die mee naar Beilen gingen.

Zaterdag 9 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SCN. Een belangrijke pot tegen deze reuzendoder (het won vandaag met 5 – 1 van Borger) om plek 5. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mika Assen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink (75e Gerjan Hoogenberg), Julian Boom, Thijs Oosting (45e Johan Vriesema), Jako van Faassen, Giel Stahlmecke (69e Jelmer van Dijk), Matthijs Bonnen (75e Corné van den Berg), Lars Hilberts, Daniël van der West en Leon Timmerman.