FIT Boys overtuigend door in Protos Weering

27 december 2022
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van coach Tim Seubring speelde zoals te doen gebruikelijk de voorronde van het Protos Weering Zaaltoernooi in de Drenthehal in Beilen. Tegenstanders waren SVZ (zo 3e kl), Beilen zo (zo 2e kl), VAKO (za 5e kl) en Beilen za (za 5e kl). De eerste wedstrijd tegen SVZ viel de 1 – 0 snel en bouwde FIT Boys de score uit naar 3 – 0. Er werd geconcentreerd gespeeld vanuit een goed gesloten verdediging. Toch wist SVZ één keer te scoren en werd de eindstand 3 – 1. De tweede wedstrijd was Beilen zo de tegenstander. Een sterk team. FIT Boys kwam op 0 – 1 achter, maar trok de stand weer gelijk (1 – 1). Beilen kreeg enkele hele goede kansen op 2 – 1, maar de bal verdween 1 maal op de lat en 1 maal op de paal. Het geluk was aan FIT Boys-zijde, helemaal toen in de laatste minuut Daniël van der West de 2 – 1 binnen kogelde. Weer 3 punten.

Na de pauze trof FIT Boys het sterke VAKO, met enkele zaalvoetballers uit REUZ 1 (Topklasse). FIT Boys kwam op 1 – 0 (bal wel of niet over de lijn?). VAKO trok de stand gelijk. VAKO had meer balbezit en was met hun lepe spits levensgevaarlijk. FIT Boys counterde er op los en vlak voor tijd stond het 2 – 2. Even niet opletten verdedigend betekende de 2 – 3 met nog krap een minuut op de klok. Lars Hilbert liet zijn man lopen en baalde. Uit de aftrap ontving hij de bal en vanaf links knalde hij droog raak. Toch nog 3 – 3. De laatste wedstrijd speelde FIT Boys tegen het al uitgeschakelde Beilen za. Het werd een duidelijke 5 – 1 overwinning, met enkele prachtige aanvallen. Zelfs met een man minder, Matthijs Bonnen kreeg geel, wist FIT Boys nog te scoren. Niels van der West werd de keeper van de avond. Met enkele katachtige reflexen haalde hij er enkele zekere doelpunten uit.

Met 10 uit 4 en een doelsaldo van +7 (13 voor en 6 tegen) gaat FIT Boys als nummer 1 in de poule door. VAKO gaat als nummer 2 ook door, de rest van de ploegen zijn uitgeschakeld. FIT Boys speelt vrijdag 30 december in Westerbork tegen Rolder Boys, ASVB, LTC en EHS’85. Start 18:00 uur.