FIT Boys pakt meer dan terecht een punt tegen behoudend Fc Assen

25 maart 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving deze herfstachtige zaterdag nummer 3 Fc Assen. Wat iedereen zich na de wedstrijd afvroeg was waarom Fc Assen zou behoudend voetbalde en dat voor een ploeg die zo snel mogelijk wil doorstoten naar de 2e klasse. Daar had de staf van Fc Assen antwoord op kunnen geven, maar zowel voor als na de wedstrijd lieten zij zich niet zien in de bestuurskamer. Het bleef gissen dus, maar het was een 2e/3e klasser onwaardig wat Fc Assen liet zien deze middag. Pupil van de Week Jayden Scheper trapte af en scoorde. Met een straffe wind schuin over het hoofdveld, koos Fc Assen de eerste helft om tegen de wind in te spelen. Dat betekende dat Fc Assen nauwelijks van eigen helft kwam en FIT Boys meer balbezit had. Dat leverde de Groen-Gele formatie nog niet direct kansen op. Bij de eerste de beste aanval van Fc Assen in de 20e minuut was het wel raak. Een voorzet bleef hangen en een kluts tussen linksback Corné van den Berg en keeper Niels van der West leverde Sander van der Wal zo maar de bal op en hij tikte binnen (0 – 1). FIT Boys bleef de overhand houden en naarmate de 1e helft vorderde drukte het Fc Assen steeds verder terug en kwamen er ook kansen. Uit een voorzet die door de wind bleef hangen, kreeg spits Daniël van der West zo maar de bal voor de voeten en moest snel handelen en mistte net. Aan de andere kant ging Fc Assen al tijdrekken. Zij wilden de 0 – 1 over de streep trekken met nog 70 minuten te gaan. Aan de ene kant wel een begrijpelijke strategie, zeker met de zware wind tegen. Dat zou de tweede helft wel anders gaan worden vermoeden de FIT Boys-spelers en -staf.

In de rust bleef de geblesseerde Gerjan Hoogenberg achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jako van Faassen. En in de rust gingen de hemelpoorten even goed open en dat deed het toch al zware veld geen goed. De tweede helft had FIT Boys wind tegen, maar Fc Assen zette geen druk en liep alleen maar achteruit. Waarom? Zoals gezegd, we zullen het nooit weten want de Staf van Fc Assen schitterde na afloop in de bestuurskamer door afwezigheid. FIT Boys voerde naarmate de 2e helft vorderde de druk steeds verder op. Het speelde met een hartverwarmende inzet en streed voor elke meter. De wasvrouw zal een zware zondag hebben om de shirts weer in de originele kleur te krijgen. Er werd gesmeten met de krachten en Fc Assen kwam amper onder de wurggreep uit. Heel af en toe speelde het op de counter, maar FIT Boys-keeper Niels van der West hoefde amper handelend op te treden. Misschien had hij na afloop zijn shirt nog wel het schoonst van iedereen. In de tweede helft kwamen 2e elftalspelers Erwin Bron, Niels Hepping en Jesse Turkstra nog binnen de lijnen voor Jelmer van Dijk (70e), Giel Kerssies (75e, geblesseerd er af) en Corné van den Berg (80e). De druk werd enorm en het was wachten op de meer dan terechte gelijkmaker. Maar de bal viel steeds niet goed of werd net naast geschoten (eerste balcontact Erwin Bron verdween net naast) of de keeper zat er goed bij. Het was inmiddels minuut 94 en FIT Boys kreeg 2 corners achterelkaar. Bij de 2e corner ging ook keeper Niels van der West mee naar voren. Alles of niets. Het werd alles, in ieder geval 1 punt. Er ontstond uit de corner van Stefan Eefting een geweldige scrimmage voor het Fc Assen-doel en hoe de bal er in ging, ging ie er erin. Johan Vriesema claimde de goal achteraf, maar daar had niemand het meer over. FIT Boys pakte meer dan terecht een punt tegen een wel heel behoudend Fc Assen. Een klein feestje achteraf in de kleedkamer, want met dit spel en deze inzet kan de ploeg zeker verder. Complimenten voor de ploeg!

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Giel Kerssies (75e Niels Hepping), Matthijs Bonnen, Gerjan Hoogenberg (45e Jako van Faassen), Corné van den Berg (80e Jesse Turkstra), Jelmer van Dijk (70e Erwin Bron), Julian Boom, Johan Vriesema, Stefan Eefting, Daniël van der West en Roan Koster.

Volgende week 1 april speelt FIT Boys om 14:00 uur in Nieuw-Weerdinge op Sportpark NWVV tegen NWVV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Geert Nijboer.

Pupil van de Week: Jayden Scheper