FIT Boys pakt revanche en wint van SVBO

8 oktober 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh wilde zich revancheren voor de slechte prestatie vorige week tegen Haulerwijkse Boys (3 – 1 verlies). En dat zou nog niet zo makkelijk worden met een uitgedunde selectie. Johan Vriesema zit een schorsing uit van 2 wedstrijden na zijn rode kaart tegen Haulerwijk, Tobian Kooistra raakte woensdag op de training geblesseerd, Matthijs Bonnen was de gehele week al afwezig en Jelmer van Dijk en Ivo van Ewijk hadden andere bezigheden. Keeper Niels van der West was bijna de hele week ziek, maar was wel beschikbaar en JO19-speler Mart Oosting sloot ook aan om de selectie te complementeren. En FIT Boys wist zich te revancheren, want de tot dan toe nog ongeslagen tegenstander SVBO uit Bargeroosterveld werd met een duidelijke 2- 0 overwinning aan de zegekar gebonden.

Mooi was het te zien dat de uit de JO19 overgekomen Giel Kersies 90 minuten vol maakte en langzaam maar zeker meer en meer toegroeit naar het seniorenniveau. Giel zal op termijn zijn vaste plek nog wel gaan verdienen en klopt dus nadrukkelijk op de deur. Maar ook hij miste een deel van de voorbereiding door ziekte. Roan Koster is ook overgekomen uit de JO19, maar raakte in de voorbereiding geblesseerd. Vorig weekend zat hij voor zijn studie in de Ardennen en miste zo ook de wedstrijd en een training en dus viel hij in om nog 22 minuten mee te spelen. Ook Roan is op de goede weg en ook hij rammelt aan de deur van de basis elf. Roan was duidelijk over zijn tot nu toe beperkte rol in de basis, behalve door een blessure: “Ik moet erg wennen aan de manier van spelen en wat er van mij als spits gevraagd wordt. Dat vraagt even tijd, maar dat komt wel.” En dat komt zeker wel, want de trainer heeft en Roan en Giel niet voor niets aan de 1e selectie toegevoegd. Elke week trainen zij op een behoorlijk niveau en zelfs als zij aansluiten bij het 2e moeten ze aan de bak want het 2e speelt reserve 2e klasse en komt sterke tegenstanders tegen. Dat is even andere koek dan in de junioren. Dus zij krijgen alle tijd om toe te groeien naar senior- en 1e elftal-niveau.

De eerst helft bleef de brilstand nog op het scorebord staan, nadat Pupil van de Week Siem Flokstra de aftrap had verricht en wel gescoord had. De tweede helft besliste FIT Boys in 18 minuten tijd de wedstrijd. Eerst scoorde Lars Hilberts (47e, 1 – 0) en Daniël van der West gooide de wedstrijd in de 65e minuut in het slot (2 – 0). Direct daarna ging Lars Hilberts moe maar voldaan naar de kant en werd vervangen door Roan Koster. In de 78e minuut verving Ivo van Ewijk Stefan Eefting en zo werd de 2 – 0 winst over de streep getrokken. Een prima prestatie en zeker revanche van de ploeg op de prestatie vorige week tegen Haulerwijk.

FIT Boys 1 heeft nu 1 week rust (13 ploegen in de competitie en dus een week vrij) en speelt 22 oktober in de 1e bekerronde thuis tegen 2e klasser DESZ (Sportpark Noord-West, 14:30 uur). 29 oktober staat de competitiewedstrijd thuis tegen RWF op het programma.

Opstelling FIT Boys: Arjan Keijzer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Lars de Boer, Jako van Faassen, Julian Boom, Giel Kerssies, Stefan Eefting (78e Ivo van Ewijk), Daniël van der West en Lars Hilberts (68e Roan Koster).