FIT Boys te wisselvallig en verliest ook van SCN

29 januari 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh reisde deze zaterdag af naar Nieuwlande om tegen SCN te spelen. De ziekenboeg is goed gevuld met Tobian Kooistra (al het hele seizoen), Julian Boom (enkelblessure), keeper Niels van der West (lies en ziek) en spits en topscoorder Daniƫl van der West (enkel). De ploeg merkt dat dit in de breedte wel opgevangen kan worden, maar de vaste patronen en afspraken dan minder vanzelfsprekend zijn. De ploeg is sinds vorig seizoen in opbouw en talentvolle jeugd sluit aan een breekt door. Voor de toekomst dus voldoende perspectief, voor de korte termijn kenmerkt zich het spel van FIT Boys door wisselvalligheid. En af en toe lijkt de focus te verslappen en sluipt er gemakzucht in de ploeg, ook door de week voorafgaand aan de wedstrijd. De eerste seizoenshelft zit er op en het is zaak om de puntjes weer op de i te zetten, de afspraken en doelstellingen nog weer even scherp te krijgen en dan moet het de tweede seizoenshelft weer gaan gebeuren.

De wedstrijd. SCN speelt opportunistisch en legt een niet aflatende inzet aan de dag. Gaan voor elke bal en de duels worden niet geschuwd. Aan FIT Boys-zijde waren er maar enkele spelers die er vol voor gingen. Te veel spelers zakten door de ondergrens en dan win je geen wedstrijd. En, het moet gezegd, het zat op meerdere vlakken niet mee. Na 11 minuten kreeg SCN een vrije bal net op de helft van FIT Boys. De bal werd hoog de zestien in gepompt waar de spits 1,5 meter achter de laatste lijn stond en raak kopte. Buitenspel. Terecht vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Peter Doornbos en dit werd ook beaamd door een SCN-supporter die achter Peter bij de zijlijn liep. Maar na overleg tussen scheidsrechter en assistent-scheidsrechter bleek scheidsrechter Zijl op eigen waarneming af te gaan. Een domper, maar nog niks aan de hand. Maar FIT Boys pakte het niet op en SCN speelde hun geliefde spel. Achterover leunen, lange bal spelen en gaan als de brandweer. Bij weer dom balverlies op het middenveld kon SCN aanleggen vanaf de zestien. Keeper Robert Haandrikman redde maar liet de bal los. De SCN-spits was er als de kippen bij en tikte binnen (18e 2 – 0). Het besef leek binnen de ploeg te komen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om de wedstrijd nog om te keren. Jelmer van Dijk kreeg een niet te missen kans. Hij kreeg de bal bij de 2e paal en kon voor bijna leeg doel, alleen de SCN-speler stond in de baan van het schot, scoren. Hij plaatste de bal in de lange hoek en deze verdween op de paal. De ultieme kans op de 2 – 1. Lars Hilberts liet zich meer gelden en spits Roan Koster speelde een prima wedstrijd in de spits. Hij was de balvaste spits en dus aanspeelpunt, maar liep ook op alle ballen en won dan vaak zijn duel. Lars kwam bij een actie wel verkeerd terecht en raakte geblesseerd aan zijn enkel. Hij wilde door. Jelmer van Dijk zat totaal niet in de wedstrijd en werd nog voor de rust gewisseld en Stefan Eefting kwam binnen de lijnen en dit zorgde voor meer dreiging.

In de rust was de boodschap duidelijk. De absolute wil om te winnen moet er nu wel zijn en dan kan het de 2e helft nog wel omgedraaid worden. FIT Boys begon ook nog wel goed aan de 2e helft, maar het ontbrak de ploeg aan structuur en vastigheden. En toen SCN in de 62e minuut ook nog op 3 – 0 maakte, leek FIT Boys het hoofd al in de schoot te werpen. Er werd nog door gewisseld. Mike Jonink en Jako van Faassen kwamen nog binnen de lijnen en achterin werd er een-op-een gespeeld. Er was wel meer balbezit op de helft van SCN, maar echte kansen kwamen er niet. SCN speelde de lange bal en de spitsen kregen veel ruimte. FIT Boys hield het achterin nu wel dicht. Pas in de 87e minuut wist FIT Boys een bres te slaan in de SCN-verdediging. Spits Roan Koster werd aangespeeld in de zestien en hij draaide handig weg van zijn tegenstander en scoorde laag in de lange hoek de 3 – 1. Kon het nog? Er kwam nog wel extra tijd bij en FIT Boys drukte wel, maar kreeg geen 100% kansen meer. Er werd terecht verloren van een ploeg die wel de volle 100% inzet toonde gedurende 90 minuten. FIT Boys is op dit moment gewoon te wisselvallig en kan dan ook verliezen van de laagvliegers in de 4e klasse D. Tijd om de knop om te zetten en de lijn van 2022 vanaf de 3e wedstrijd weer op te pakken.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Lars de Boer (65e Mike Jonink), Corne van den Berg (75e Thijs Oosting), Johan Vriesema (65e Jako van Faassen), Matthijs Bonnen, Giel Kerssies, Jelmer van Dijk (40e Stefan Eefting), Roan Koster en Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 4 februari om 14:30 uur speelt FIT Boys op sportpark De Boskamp de 1e wedstrijd van de 2e periode tegen Onstwedder Boys. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Beens.