FIT Boys – The Great History (1)

1 juli 2018

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 1 en we gaan terug naar 13 juni 2003, de dag van de finale van de Fiat Sanders Midden-Drenthe Cup. De tijd dat FIT Boys 1 Gemeente Midden-Drenthe genoten vv Beilen en VKW met enige regelmaat nog versloeg. Het verslag van de finale:

Fit Boys wint overtuigend de Fiat Sanders Midden Drenthe Cup

Onder grote publieke belangstelling betraden de spelers van VKW en Fit Boys het strijdperk, het tegenwoordig met 6 lichtmasten aangeklede hoofdveld van sportpark Noord-West. Fit Boys was op volle oorlogssterkte en VKW trad enigszins gehavend aan. De eerste 5 minuten was het VKW dat het meeste balbezit had en achterin, met name door aanvoerder en laatste man Marcel Heslinga, werd er positioneel goed gespeeld. Hierdoor konden de aanvallers van Fit Boys moeilijk druk op de bal zetten en dit betekende dat VKW makkelijk tot op de helft van Fit Boys kon combineren. Toch echte kansen kwam VKW niet, sterker nog de eerste kans viel aan de andere kant. Ronald van Waardhuizen ging op links goed door en zou deze avond voor zijn directe tegenstander een ware plaag worden. Hij trok vanaf de achterlijn de bal laag en hard voor het doel langs, waar Aljon Stahlmecke net even een stapje te laat kwam om de bal in te kunnen tikken. Het balbezit bleef hoofdzakelijk voor VKW en het duurde tot de 10e minuut, voordat VKW zijn eerste kans kreeg. Een volleyschot op ruim 10 meter van het doel van keeper Joost van het Reeve verdween enkele meters over de lat. Ronald van Waardhuizen zat erg goed in de wedstrijd en dit werd goed begrepen door zijn ploeggenoten. In de 14e minuut werd hij wederom aan het werk gezet en na een goede actie speelde hij Aljon Stahlmecke binnen de 16 aan, die goed terug legde op spits Alfons Pot. Zijn schot verdween net over de rechter kruising. Met deze 3 namen heb ik het aanvalstrio genoemd, een trio dat deze avond wel erg goed functioneerde. Overigens speelde het hele Fit Boys-team een puike wedstrijd en met name mid-mid Edwin Roijinga zou van zich laten spreken. In de 22e minuut was het weer Ronald van Waardhuizen die op links zijn directe tegenstander in de luren legde en goed voorgaf op Aljon Stahlmecke. Met een mooi hakje zette hij Edwin Roijinga vrij voor de keeper. Edwin wachtte beheerst met inschieten totdat de VKW-keeper op het verkeerde been stond en schoot goed in de linkerbeneden hoek (1 – 0). In de 23e minuut was het alweer, het dreigt een eentonig verhaal te worden, Ronald van Waardhuizen die op links de achterlijn wist te halen. Wederom een perfecte lage, harde voorzet en de goed megelopen Jeroen Loovers tikt hard en zuiver binnen (2 – 0). Het ontstond een fase waarin VKW even helemaal de kluts kwijt leek en bij vlagen van de mat werd gespeeld. De keeper van VKW schold zijn medespelers de huid vol, want zij leker er niet veel meer aan te doen. In de 24e minuut was het Aljon Stahlmecke die op links doorkwam en een voorzet afleverde op het hoofd van Alfons Pot. Deze kopte door op Jeroen Loovers, die de bal weer teruglegde op de vrijstaande Dylyp Dijkema. Zijn volleyschot mistte net het doel. In de 30e minuut kon de Fit Boys-familie wederom juichen. Aljon Stahlmecke krijgt de bal op rechts en trekt naar binnen, passeert 3 man en schiet geweldig in. de VKW-keeper is kansloos en de stand is dan al 3 – 0. Is VKW door deze 3 treffers dan nog niet wakkergeschud? Het lijkt er niet op want Fit Boys gaat vrolijk door met aanvallen en bijna elke aanval is ook gevaarlijk, omdat de VKW-spelers masaal niet mee terugverdigen. In de 35e minuut leidt VKW balverlies en kunnen Aljon Stahlmecke en Edwin Roijinga alleen af op één VKW-verdediger. Na een één-tweetje speelt Aljon de verdediger uit en schiet zuiver in de linker benedenhoek (4 – 0). Een afstraffing voor VKW hangt in de lucht. Toch is het VKW die in de 37e minuut ook van zich mag laten spreken. Na een voorzet laat keeper Joost van het Reeve de bal los en Leon Bosman is er als de kippen bij om de bal in te tikken (4 – 1). Vlak voor rust zet Fit Boys nog aan en nadat Aljon Stahlmecke Marcel Heslinga de bal heeft afgesnoept en een goede actie heeft gemaakt, verdwijnt zijn schot niet in het doel. In de 46e minuut is het dan toch nogmaals raak. Aljon Stahlmecke maakt een goede actie op rechts en trekt terug op Edwin Roijinga. Edwin schuift de bal uitstekend binnen (5 – 1). Met deze goede maar toch wel verassende ruststand, gaan de spelers aan de thee.

De tweede helft is nog maar 4 minuten oud of VKW heeft alweer een treffer om de oren. Je zou toch zeggen dat VKW de tweede helft iets uit de eerste helft wil rechtzetten. Alfons Pot is de VKW-verdedigers de slim af en snijdt de 16 in en met een bekeken laag schot in lange hoek scoort hij de 6 – 1. In de 53e minuut maakt Joost van het Reeve een fout door een bal te lang aan de voet te houden. Net als hij de bal naar voren wil schieten, zet een VKW-speler zijn voet er tussen. De bal verdwijnt in het lege Fit Boys-doel (6 – 2). Fit Boys wordt, waarschijnlijk door de stand, te gemakkelijk. Dylyp Dijkema lijdt in de 55e minuut balverlies en uit de daarop volgende aanval van VKW schiet VKW op de paal. In de 60e minuut lijkt VKW een unieke kans op de 6 – 3 te krijgen. VKW speelt nu duidelijk op de helft van Fit Boys en zet druk. Harold Woltinge legt binnen de beruchte lijnen een VKW-speler neer en de penalty is gegeven. Helaas voor VKW weet keeper Joost van het Reve de inzet te stoppen. Na enige minuten lijkt Fit Boys toch weer onder de druk van VKW uit te komen. Alfons Pot en Edwin Roijinga zetten een goede één-twee op en Edwin rond beheerst af (7 – 2). Na ongeveer 80 minuten spelen ontstaat er nog een hilarisch moment. Harold Woltinge kopt een bal over de zijlijn in de Fit Boys dug-out. Berry van der Giezen (“Nog de beste wensen”) valt in een poging de bal te pakken, achterover de dug-out in. De wedstrijd is bij deze stand beslist en beide teams krijgen nog kleine kansjes. VkW schiet nog over en Harold Woltinge dwingt met zijn schot de keeper van VKW tot een goede redding. De scheidsrechter fluit voor het einde en de felbegeerde beker is voor de Fit Boys-mannen.

Fit Boys-voorzitter Leon Elders neemt het woord en stelt de heer Sanders van Fiat Sanders in de gelegenheid de beker uit te reiken aan Fit Boys-aanvoerder Alfons Pot. En het bleef nog lang onrustig in de kantine van Fit Boys op sportpark Noord-West.