FIT Boys – The Great History (9)

29 juli 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 9 en we gaan terug naar 8 mei 2010. Daar waar andere verenigingen spreken over Kabouters (rode puntmuts, kruiwagen of hengel?) noemt FIT Boys zijn jongste talenten De Bengels (met dank aan Albert Gerding). Dit zijn de spelers en speelsters van 4 – 6 jaar en zij kunnen dus al ruim 10 jaar op deze jonge leeftijd de eerste stappen zetten op het FIT Boys-voetbalveld. Op 8 mei 2010 speelden de Bengels tegen de HHCombi uit Hooghalen:

FIT Boys Bengels spelen eerste veldwedstrijd tegen HHC Bengels gelijk (5 – 5).

Zaterdagochtend verzamelden ouders, broertjes en zussen en opa’s en oma’s van de FIT Boys Bengels zich langs de rand van het veld om hun talenten te bewonderen. Samen met leiders Henk Tingen, Aljon Stahlmecke en Johan Kosters en de spelers van HHC bengels en hun leiders betraden zij het veld voor hun eerste echte veldwedstrijd. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de FIT Boys Bengels een 4 – 0 voorsprong namen. Na de rust kwam HHC goed terug tot zelfs 4 – 3, maar FIT Boys bleef een voorsprong houden. Tot vlak voor tijd HHC op 5 – 5 kwam en kort daarna scheidsrechter Johan Koster voor het einde floot. Wat een inzet en wat een plezier spatte van deze wedstrijd af. Haast jammer dat deze wereldwedstrijd niet live werd uitgezonden op TV Drenthe, want dan waren er kijkersrecords gebroken. De penaltyreeks was een loterij en ging ook gelijk op en zo gingen twee moegestreden maar tevreden teams van het veld. Van deze toptalenten gaat FIT Boys nog veel plezier beleven. Leider van FIT Boys 1, Martin Datema, was aanwezig en heeft enkele namen in zijn boekje genoteerd voor de eerste elftal-selectie van 2023.