FIT Boys uiterst effectief tegen RWF

29 oktober 2022

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van inval-trainer/-coach Tim Seubring ontving deze zaterdag thuis op Sportpark Noord-West nummer 3 uit de 4e klasse D RFW uit Friese Palen. FIT Boys had sinds 8 oktober geen competitiewedstrijd niet meer gespeeld en trof in RWF een sterke tegenstander. Overall had RWF het meeste balbezit, maar sprong FIT Boys uiterst effectief met de kansen om. In de beginfase van de 1e helft tastte FIT Boys de tegenstander even af. RWF voetbalde nadrukkelijk op de helft van FIT Boys en de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh kon er geen druk op krijgen. RWF moet het vooral hebben van spelhervattingen uit corners en vrije ballen. Hoewel dit wel mogelijkheden op leverde, kwamen er geen echte kansen. FIT Boys moest het hebben van snelle uitvallen en bij één zo’n uitval had rechtsback Arjan Keijzer een uitstekende voorzet in huis. Hij bereikte Matthijs Bonnen die in één keer raak leek te schieten. Zijn bal leek voorlangs te gaan, maar spits Daniël van der West zette zijn teen tegen de bal en scoorde de 1 – 0 (13e minuut). RWF bleef het balbezit houden, FIT Boys de kansen. Nog geen 10 minuten later was Lars Hlberts er op rechts vandoor. De snelle linksback moest zijn meerdere erkennen in Lars en hij kruiste voorlangs en kwam van rechts de zestien in. Hij produceerde een kunststukje door met buitenkant rechts de bal in de verre kruising te plaatsen (24e 2 – 0). Dit was ook de ruststand.

Na de rust probeerde RWF een offensief te ontwikkelen en liet zien voetballend een uitstekende ploeg te hebben. Het combineerde sterk en FIT Boys leek er geen vat op te krijgen en kon geen druk naar voren zetten. Toch waren de mogelijkheden voor FIT Boys en hoewel RWF veel corners kreeg kwamen er geen echte 100% kansen. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ruimte en de RWF-verdediging kreeg geen vat op de handige linksvoor Lars Hilberts. Zo ook in de 67e minuut. Lars kwam tot op de achterlijn en tussen 2 man door wist hij op links voor de goal te komen. Hij verraste de RWF-goalie met een knappe schuiver in de korte hoek en zo zat FIT Boys op rozen (3 – 0). Geen vuiltje aan de lucht, totdat nog geen 6 minuten later RWF de 3 – 1 produceerde. Nog niks aan de hand, maar voor RWF was dit wel het sein om nog meer druk naar voren te ontwikkelen. Nog geen 4 minuten later was er sprake van een lichte aanraking in de zestien. De goed leidende scheidsrechter Riny Jansen liet zich verleiden en gaf een strafschop. Een discutabele, maar je kunt hem geven. Topscoorder Xander Wagenaar nam plaats achter de bal en hoewel keeper Niels van der West in de goede hoek lag, werd het wel 3 – 2. Nog ruim een kwartier te gaan. FIT Boys schakelde over naar de overlevingsmodus en vocht voor wat het waard was. RWF forceerde een slotoffensief, maar was vooral gevaarlijk uit corners. Uiteindelijk sleepte FIT Boys de overwinning over de streep en konden er 3 punten worden bijgeschreven. RWF verkocht de huid duur en liet zien over een uitstekende voetballende ploeg te beschikken. Nu nog het rendement omhoog en daarbij kunnen ze FIT Boys als voorbeeld nemen. De ploeg van Tim Seubring kreeg 4 goede kansen en scoorde 3 keer. RWF had wel meer balbezit, maar stond na 90 minuten met de welbekende drup aan de neus.

Volgende week staat de topper in de 4e klasse D op het programma. In Assen om 15:00 uur spelen Fc Assen en FIT Boys tegen elkaar. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein. Bij winst van FIT Boys kruipt de top 5 nog dichter op elkaar. Bij winst van Fc Assen slaan zij een gat met de nummer 2.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (75e Corné vd Berg), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Thijs Oosting, Giel Kerssies (70e Jako van Faassen), Julian Boom, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (45e Ivo van Ewijk), Daniël vd West (70e Roan Koster), Lars Hilberts.