FIT Boys verliest in extremis. Na 90 minuten 0 – 1, na 97 minuten 2 – 1 tegen 10 man.

16 maart 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze zaterdagmiddag op bezoek in Assen bij Fc Assen. Dit was de nummer 2 tegen de nummer 4 en bij vlagen lieten de beide teams zien te behoren tot de top van de 4e klasse F. In de eerste helft kregen beide teams kansen om te scoren. Fc Assen had meer balbezit, maar FIT Boys had de controle. FIT Boys had de organisatie goed staan en gaf verdedigend weinig tot niets weg. En als één van de veel scorende Fc Assen-spitsen dan wel gevaarlijk worden, was daar altijd de nog weer uitstekende keepende Niels van der West. Aan de andere kant waren de kansen voor FIT Boys ook spaarzaam, er kwamen wat mogelijkheden maar in de afwerking ontbrak het aan scherpte. Zo hielden beide voetballende ploegen elkaar in evenwicht en bereikten met een 0 – 0 tussenstand de rust.

De tweede helft was er in de eerste fase nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd en kregen beide teams goede kansen en Fc Assen en hele goede kans. De spits kreeg de bal vrij in de zestien maar de inzet ging net voorlangs. Langzaam ebde het goede spel aan Fc Assen-zijde weg en werd de ploeg slordig in balbezit. Zo was FTI Boys het laatste half uur de bovenliggende partij en speelde vaker op de helft van Fc Assen, maar moest wel bedachtzaam blijven op de counters van Fc Assen. Maar zoals gezegd was het goede spel er uit bij Fc Assen en veel lange ballen verdwenen over de zijlijn. Marrin Strijker kwam spits Daniël van der West aflossen en zorgde voor veel snelheid in de spits. FIT Boys kreeg mogelijkheden, maar wist de Fc Assen-keeper maar niet te passeren. Tot de 80ste minuut, toen er een aanval over rechts startte en de bal cross aan de andere kant bij Leon Timmerman terecht kwam. Hij leverde een prima voorzet af die door Marrin Strijker binnengetikt kon worden (0 – 1). Op basis van de laatste fase van de 2e helft was dat wel een terechte tussenstand. Stefan Eefting kwam in het veld voor de moegestreden Leon Timmermn. In de fase daarna pakte Fc Assen rood na het onreglementair stoppen van de doorgebroken pijlsnelle Marrin Strijker. Uit de vrije bal vanaf de rand zestien kwam geen gevaar. De klok stond al ruim op de 90 minuten, maar scheidsrechter Van der Heijden trok nog blessuretijd bij. FIT Boys wisselde nogmaals. Mik Jonink gaf aan last van de kuit hebben en niet door te kunnen. Koen de Vries kwam voor hem in het veld. Jako van Faassen, die al geel op zak had, werd veiligheidshalve ook gewisseld en Sten Oosting kwam binnen de lijnen. Fc Assen ging alles of niets spelen en speelde alleen nog maar de lange bal. In de 93e minuut kreeg Fc Assen een vrije bal en de keeper ging ook mee naar voren. De hoog in gebrachte bal kwam bij de Fc Assen-keeper en hij kopte de bal terug en deze werd binnengeschoten (1 – 1). Een hele zure tegentreffer voor FIT Boys in de 93e minuut, maar dan zou de ploeg nog een punt overhouden aan deze topper. Maar het werd nog erger. Ver in blessuretijd (97e minuut), waar die tijd vandaan kwam mag Joost weten, kreeg Fc Assen weer een vrije bal en deze werd wederom de zestien van FIT Boys ingepompt en de bal viel wonderwel goed en de 2 – 1 viel ook nog binnen. Zo won Fc Assen in extremis. FIT Boys stond na 90 minuten nog 0 – 1 voor, maar na 97 minuten en tegen 10 man was de eindstand 2 – 1. Ongelooflijk. De ploeg ging met een kater richting Beilen.

Volgende week zaterdag 23 maart speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West tegen sv Mussel en kan dan laten zien dat deze onnodige verliespartij tegen Fc Assen een slippertje was. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wiecher Stoetman.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink (85e Koen de Vries), Julian Boom, Thijs Oosting, Jako van Faassen (85e Sten Oosting), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts, Daniël van der West (62e Marrin Strijker), Leon Timmerman (81e Stefan Eefting).