FIT Boys VR1 haalt niveau niet

7 maart 2015
de Webmaster

De Jumbo-Mulder vrouwen hebben zich niet kunnen herstellen van de 7-1 bekernederlaag die vorige week tegen Nieuw Roden VR2 werd geleden. Waar vorige week de nederlaag vooral te wijten was aan het goede spel van de tegenstander, was het nu vooral aan de eigen prestatie te wijten dat de 1e competitienederlaag van dit seizoen een feit is.

Vanaf de 1e minuut ontbrak het aan scherpte en felheid bij de vrouwen. Duels werden niet of te slap aan gegaan en het initiatief lag bij ST NKVV/Germanicus. Al na 5 minuten werd Martina Boer verslagen door een houdbaar schot van een meter of 16. Vanaf dat moment liep Fit Boys min of meer achter de feiten aan. Zo nu en dan waren er kansen voor Fit Boys, maar uitgespeelde mogelijkheden waren er niet. Michèle Veldman kwam nog één op één met de keeper, maar wist niet te scoren. Mariska van Dijken raakte vanuit een goede vrije trap de lat.

Met een 1-0 ruststand, begonnen de vrouwen strijdbaar aan de tweede helft. Dit was een tegenstander die zeker te doen was, ondanks de achterstand. Zoals wel vaker als je in de hoek zit waar de klappen allen, was dat ook nu het geval. ST NKVV/Germanicus kreeg een minuut of 5 na rust een vrije trap buiten de 16, deze werd hard op de muur geschoten en het afschermen van het hoofd met de hand werd zeer zwaar bestraft met een penalty. Deze werd benut en zo liep Fit Boys wederom achter de feiten aan. Het spel was nog steeds niet goed, op een enkele fatsoenlijke combinatie na. Zowel Melany de Vries als Astrid Snijder kregen goede mogelijkheden, maar waren niet trefzeker. Het zat Mariska van Dijken ook niet mee, zij schoot nogmaals uit een vrije trap op de lat. Zoals de voetbalwet luidt: ‘als je zelf niet scoort, valt ‘ie aan de andere kant’. De bal werd voor gegeven, Moniek Brink ging onder de bal door en de mid-mid van de thuisploeg maakte alleen voor Martina Boer geen fout: 3-0.

De wedstrijd werd daarnaast ontsierd door onsportief gedrag, al in de eerste helft werd er door diverse dames onder andere nagetrapt en bij vrije trappen ballen weg geschoten. Een trend die het hele seizoen al waargenomen wordt. Erg jammer dat teams op dit niveau al moeite hebben zich sportief te gedragen. Voetballen doen we nog altijd voor ons plezier!

Volgende week gaat Fit Boys thuis op zoek naar eerherstel. Dan komen de vrouwen van Angelslo SC VR2 op bezoek. Dit team bezet momenteel met 1 punt de laatste plaats. Laat die wedstrijd het startsein zijn voor een goede en gezellige restant van de competitie.

Lees dit verslag en alle andere info van FIT Boys VR1 en MA1 na op www.fitboysdames.tk.