FIT Boys zaalvoetbal

21 augustus 2017
de Webmaster

In de zomerstop wordt er op de FIT Boys-website regelmatig een leeftijdscategorie/discipline uitgelicht en dat zijn er bij FIT Boys nog al wat: Pupillen (3 – 12 jaar), Junioren (13 – 18 jaar), Senioren (vrouwen en mannen), 7×7 (vrouwen en mannen) en zaal (mannen). Deze keer het zaalvoetbal (mannen).

Zaalvoetbal: “Vlotter en dynamischer”

De zaalvoetbaltak van FIT Boys bestaat al 32 jaar. In 1984 werd het eerste, door Fiat Sanders gesponsorde, zaalteam opgericht dat zijn thuiswedstrijden speelde in Westerbork. In het seizoen 1985-1986 en 1988-1989 werd het team kampioen. In het seizoen 1989-1990 waren er al 3 zaalteams actief. in het seizoen 1999-2000 waren er maar liefst 6 zaalteams. Ook heeft FIT Boys regelmatig gastteams. Zo kwam er een compleet zaalvoetbalteam uit Westerbork bij met spelers van met name VKW 1 en die werden 2 jaar achter elkaar kampioen. Twee seizoenen geleden was er een vriendenteam die met name uit Dwingeloo en omgeving komt die zaalvoetbal speelt bij FIT Boys.

Zaalvoetbal is de grootste teamzaalsport van Nederland. Maar liefst 330.000 Nederlanders voetballen wel eens in de zaal. Bij zaalvoetbal wordt er vijf tegen vijf gespeeld op een klein speelveld. Hierdoor is het spel vlotter en dynamischer dan bij veldvoetbal. Zaalvoetballers zijn het er over eens: het is een fysiek uitdagende sport. De regels van het zaalvoetbal zijn anders dan op het veld. Spelers moeten fysiek contact vermijden en slidings zijn verboden. Door de strengere regels en de omstandigheden waarin men speelt, komt het in de zaal aan op tactisch vernuft en technische vaardigheden.

Bij FIT Boys het komende seizoen weer 5 zaalteams, na vorig seizoen één seizoen 4 teams te hebben gehad. De teams spelen op 3e en 4e klasse-niveau en diverse teams spelen om de bovenste plaatsen. Dat heeft in de afgelopen seizoenen al geleid tot diverse kampioenschappen. De wedstrijd worden door de week gespeeld en de thuiswedstrijd zijn in de Drenthehal in Beilen.

Ben jij een technisch vaardige speler die beter uit de voeten kan onder dak dan in de openlucht? Of wil jij naast veldvoetballen ook in de zaal aan het werk om je techniek bij te schaven? Dan is zaalvoetballen bij FIT Boys zeker iets voor jou! FIT Boys staat ook in de zaal voor gezelligheid en plezier gecombineerd met prestaties. Iets wat veel spelers aanspreekt, want al jaren spelen er zo’n 60 voetballers bij FIT Boys in de zaal. Interesse? Neem dan contact op met de ledenadministrateur: ledenadministratie@fitboys.nl. Tot ziens op één van de door de weekse avonden komend seizoen!