Gemeente pakt voetbalvelden Noord-West aan

4 november 2015
de Webmaster

(bron: de Krant van Midden-Drenthe)

Beilen – De gemeente gaat de problemen met de voetbalvelden op sportpark Noord-West in Beilen grondig onderzoeken. Op basis hiervan komt een plan van aanpak waardoor de wateroverlast tot het verleden moet gaan behoren.

Hoe die aanpak zal zijn wordt voor april volgend jaar bekend gemaakt. Het kan kunstgras worden, maar ook behoort verbetering van de bodem tot de mogelijkheden. Tot die toezegging kwam wethouder Gerard Lohuis donderdag (‘het heeft de hoogste prioriteit’) tijdens de raadsvergadering onder enige druk van de raad en vooral de gebruikers van de velden. Die waren met een kleurrijke delegatie ruim aanwezig tijdens de vergadering.

Drainage
De voetbalclubs FIT Boys en VV Beilen die gebruik maken van de velden, als deze niet te drassig zijn, hadden al langer aangedrongen op afdoende oplossing. De voorzitters van FIT Boys en VV Beilen waren na afloop wel tevreden met dit resultaat. Ed Sikkema (FIT Boys): ‘Ik ben blij dat de wethouder doorheeft dat het zo niet langer kan. Alle velden moeten aangepakt. De KNVB vindt ze slecht qua ondergrond. De drainage kan het na twintig jaar niet meer aan. Eigenlijk ben ik hier best blij mee. We lopen al jaren te roepen om er wat aan te doen. We kunnen nu verder.’
Erjen Derks (VV Beilen) verwoordt het aldus: ‘Ik denk dat beide verenigingen tevreden zijn over het onderkennen door de gemeente van dit probleem. De toezegging is een mooie stok achter de deur. Ik kijk optimistisch aan tegen het verloop van dit proces.’ De wethouder is inmiddels al in gesprek met de verenigingen.