Hollandscheveld VR1 wint Rendeuro Zaaltoernooi

18 januari 2020
de Webmaster

(Foto’s: Maurits Beuling)

Zaterdagavond was de Drenthehal in Beilen het strijdtoneel van de finale van het FIT Boys Rendeuro Vrouwen Zaaltoernooi. Met één 2e klasser, 5 3e klassers (waarvan 1 zaalteam), één 5e klasse en één hoofdklasser (MO17) was het een sterk bezette finale. In poule A zaten 3 favorieten voor de eindoverwinning, maar er konden zich maar 2 plaatsen voor de finale. Pesse VR1 toonde zich de sterkste en won alle 3 wedstrijden met 1 doelpunt verschil. Drenthina VR1 verloor en van Hollandscheveld VR1 en van Pesse VR1 werden zij 3e in e poule. Hollandscheveld verloor alleen van Pesse en werd dus de tweede kruifinalist uit deze poule. In poule B was het minder spannend. Hoewel met name de meisjes van Valthermond/HOC MO17-1 het heel goed deden en door geen enkele ploeg werden weggespeeld en soms zelfs brutaal het initiatief pakten, werden zij 3e in de poule nog voor onze dames van de ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 die maar 1 punt haalden. HS’88 was de sterkste in deze poule met 3 overwinningen en SVO BDE VR1 ging met 4 punten als nummer 2 door naar de kruisfinales.

De eerste kruisfinale ging tussen Pesse VR1 en SVO BDE VR1. Pesse liet zien over een geweldige veerkracht te beschikken en wist toch nog de 2 – 1 te maken vlak voor tijd en plaatste zich zo voor de finale. Voor SVO BDE VR1 van oud ST-trainer Stoffer Remmelt Kats restte de troostfinale. Ook in de andere kruisfinale was het spannend en moesten penalty’s de beslissing brengen. HS’88 scoorde in de laatste 10 seconden de 2 – 2, maar verloor de penalty’s met 3 – 2 van Hollandscheveld, dat zich zo plaatste voor de finale. ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 won met 0 – 2 van Zwartemeerse Boys en werd zo 7e. Drenthina had het lastig met de jonge meiden van Valthermond/HOC MO17-1 en het stond lang 1 – 1, maar toen trok Drenthina de 5e plek over de streep en maakte de 2 – 1.

Na een korte pauze volgde eerst de troostfinale. SVO BDE VR1 leek wat uitgeblust en de 3e plek was daardoor een prooi voor HS’88 dat eenvoudig met 0 – 2 won. In de finale werd het massaal aanwezige publiek getrakteerd op vrouwenzaalvoetbal van een behoorlijk niveau. Hollandscheveld VR1 liet zien waarom zij in de 2e klasse bivakkeren. De ploeg speelde het spelletje net een beetje slimmer, was fysiek iets beter in orde en maakte de kansen ook af. Pesse VR1 kwam er maar niet door en leek het hoofd in de schoot te werpen toen er een tussenstand van 3 – 0 op het scorebord stond. Even leefde de ploeg nog weer op toen de 1 – 3 werd gemaakt en het scoorde ook nog de 2 – 3, maar die werd afgekeurd Na rijp beraad tussen de arbiters Johan en Martina Boer (vader en dochter) bleek dat het een indirecte vrije trap was en dus niet in één keer er in mocht. De herkansing ging er niet in en zo moest Pesse, de winnaar van vorig jaar, zijn meerdere erkennen in Hollandscheveld dat de toernooiwinst dus pakte.

Na afloop werden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet en kreeg de top drie een mooie bokaal en winnaar Hollandscheveld de schaal. Het feestje in de Drenthehal-kantine ging nog tot in de late uurtjes door. Gefeliciteerd Hollandscheveld! En voor alle deelnemers, hopelijk tot volgend jaar.

De foto’s:

De uitslagen en standen: