Michel Meinsma wint FIT Boys Forsenta Darttoernooi

26 februari 2023
de Webmaster

Zaterdagavond 19:30 uur, de FIT Boys-kantine op Sportpark Noord-West stroomt vol met darters en dartpubliek. Maar liefst 40 darters gaan strijden om de FIT Boys Forsenta Dartcup en dat onder toeziend oog van het vele publiek. In 8 pouls van 5 wordt er allereerst gestreden om de 1e twee plekken in de poule die recht geven op de volgende ronde. Als de eerste kruiddampen zijn opgetrokken word het kaf van het koren gescheiden en blijven er 16 darters over die door gaan naar de 1/8 finales. Michel Meinsma en Wilmer Schuring komen als nummer 1 en 2 uit één poule en weten ook de 1/4 finales te bereiken, maar komen elkaar (nog) niet tegen. Bij de laatste 4 weten beide heren te winnen en wordt Johan Vriesema 3e. Dus spelen Michel Meinsma en Wilmer Schuring de finale.

Spreekstalmeester Mark “Russ Bray – The Voice” Lubberts neemt het woord: “Ladies and Gentlemen! Are You Ready! Let’s – Play – Darts!” en beide heren betreden onder begeleiding van hun favoriete muziek de zaal. Even lijkt het een eenzijdige wedstrijd te worden, want Michel Meinsma schudt zo even een 180-er uit zijn mouw en neemt een 2 – 0 voorsprong in een best-of-five. Dan richt Wilmer zich op onder luide aanmoedigen van het aanwezige publiek en komt zowaar tot 2 – 2 terug. Zal deze finale dan een razend spannende 5e set gaan krijgen? Helaas, Michel geeft gas en wint de 5e set eenvoudig en daarmee het FIT Boys Forsenta Darttoernooi. De top 3 wordt in het zonnetje gezeten Michel krijgt de wisselbeker uitgereikt, waar zijn naam ook al prijkt.

Speciale dank gaat uit naar de organisatie Tim Seubring en Gerald Haandrikman, de barmannen Erwin Zomer, Wilko Stevens en Ruud Seubring en ‘patat-/hamburgerbakker’ Mark Lubberts voor het maken van de hapjes en het spreken tijdens de finale.

Na 4 edities was dit dus nummer 5. Na Wilmer Schuring, Michel Meinsma, Gerald Haandrikman, Robin Eising nu dus weer de hoofdprijs voor Michel Meinsma. Op naar editie nummer 6!