Midden-Drenthe Zomercup in 2019

26 november 2018
de Webmaster

Beilen – In het weekend van vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 gaat in Midden-Drenthe een groot voetbaltoernooi plaatsvinden. Een gezamenlijk toernooi dat wordt opgezet door de tien voetbalverenigingen. Momenteel is er een werkgroep bezig met de voorbereidingen en invulling van het toernooi. De werkgroep bestaat uit een afvaardiging van een aantal clubs, Johan Boer (cvv FIT Boys), Roel Seele (Witteveense boys), Jan Veldhuizen (HH-Combi), Ilse Koekoek (Buurtsportcoach) en Sybren Kool (stagiaire).

De opzet van het toernooi
Er gaat in het weekend van de zomercup gevoetbald worden op alle sportparken in Midden-Drenthe. Iedere categorie voetbalt op een andere locatie. Op vrijdagavond wordt het toernooi gespeeld door de senioren (heren en dames) en de oudere jeugd (JO17 en JO19). Zaterdag spelen overdag de andere jeugd teams. In de avond is er een 7×7 toernooi voor de eerste heren elftallen, met afsluitend een feesttent voor alles spelers en supporters op Sportpark Noord-West.

Een club wordt de winnaar
Uiteindelijk zal er uit het hele toernooi één winnende vereniging naar voren komen. Op basis van de team uitslagen worden er punten toegekend. Hierin komt een verdeelsleutel zodat dit eerlijk verdeeld kan worden. Op deze manier heeft een kleine vereniging met een paar teams even veel kans als een grote vereniging. Alle teams hebben dus invloed op de prestatie van hun club.

Er moet nog veel gebeuren voor dat het toernooi in juni plaatsvind. Via Facebook kun je op de hoogte blijven over de vorderingen van het toernooi. Kijk op Midden-Drenthe Zomercup.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Johan Boer of Ilse Koekoek
• Johan Boer – Initiatiefnemer
06-23920255 of johan.boer@live.nl

• Ilse Koekoek – Buurtsportcoach
06-25638179 of i.koekoek@welzijnswerkmd.nl