Protos Weering 2011/12: FIT Boys – Hoogeveen

27 december 2011
de Webmaster

De Drenthehal zat inmiddels goed vol en iedereen ging er eens goed voor zitten. De twee sterkste ploegen van de avond zouden de degens gaan kruisen en, na wat later bleek, zou het een heroïsch en technisch hoogstaand voetbalgevecht worden. Deze PWZ-wedstrijd had alle ingrediënten die een goede en spannende zaalwedstrijd nodig heeft: een spectaculair scoreverloop, een doelpunt van de buitencategorie en een winnend doelpunt die pas 5 seconden voor tijd viel. FIT Boys kwam uitstekend uit de startblokken en nam meer dan terecht een 2 – 0 voorsprong. De 1 – 0 was een wereldgoal een zaaldoelpunt van de buitencategorie. Zaalvoetballer en teamgenoot Frank Benjamins zei er over:
Maar Alfons Pot, wa een geniale goal was de 1 – 0. Zelden zo mooi gezien in de zaal…”. FIT Boys moest nam de aftrap van de wedstrijd. Uit de aftrap ontving Alfons Pot de bal. En wat zich toen afspeelde is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Ik zal toch een poging doen, al beschrijf ik slechts 6 seconden. Alfons ging met de bal aan de voet via de linkerkant richting Hoogeveen doel. Circus Alfons trok onderweg de volledige trukendoos open en met een hakje, een pirouetje en de bal over de tegenstander is hij bij het Hoogeveen-doel en weet ook nog te scoren. Een orkaan van geluid daalt op hem neer vanuit het FIT Boysvak en het Hoogeveen-vak is gaan staan en uit respect voor deze wonderschone goal klappen ook zij voor Alfons. Van aftrap tot doelpunt weet Alfons binnen 6 seconden te scoren. Helaas zijn er geen beelden van, zover ik weet. Als die er wel waren, zouden deze de Wereld overgaan.

Hoogeveen kreeg door dat het tot het uiterste moest gaan op de poulewinst veilig te stellen. Via 2 – 2 kwam Hoogeveen op voorsprong (2 – 3) en de beide teams gaven elkaar weinig tot geen ruimte, maar lieten over en weer zien te beschikken over uitstekende zaalvoetballers. Aan Hoogeveenkant scoorde Guido ten Cate er lustig op los, maar de FIT Boys-spelers lieten zich ook niet onbetuigd. Na de 3 – 3
kwam FIT Boys weer op voorsprong (4 – 3). Hoogeveen moest de laatste reserves aanboren en ging diep, heel diep maar wist de 4 – 4 te maken. Het scenario van deze wedstrijd leek geschreven door Alfred Hitchcock en deze thriller kende een ongemeend spannende slotfase. Het kon beide kanten op en beide teams speelden op de toppen van hun kunnen. De FIT Boys- en Hoogeveen-aanhang moedigden hun teams hartstochtelijk aan en de Drenthehal kolkte en schudde op zijn grondvesten. Met nog amper 10 seconden op de klok kon Hoogeveen nog eenmaal aanvallen en deze laatste seconden barstte het dak van de hal open en bezweken de meeste toeschouwers onder de spanning. De klok tikte van 10 naar
0 en ergens rond de 5e seconde schoot de bal van een Hoogeveenvoet richting doel en viel binnen.

Ongekende vreugde aan Hoogeveen-zijde, intens verdriet en ongeloof aan FIT Boys-zijde. Een blik op de klok: 00:05….. Het kon niet meer. Aftrappen had geen zin meer. De klok tikte verder en stond te snel op 00:00. Even was er teleurstelling aan FIT Boys-zijde, maar al snel maakte dat plaats voor vreugde en vooral trots. Wat beide ploegen het massaal toegestroomde publiek hadden voorgeschoteld was pure reclame voor het voetbal in het algemeen en het PWZ-toernooi in het bijzonder.