3 kunstgrasvelden en 3 grasvelden gerenoveerd

11 mei 2016
de Webmaster

Allereerst even een terugblik op de berichten die op de FIT Boys-website sinds 2010 zijn verschenen over dit onderwerp:

Een lange geschiedenis en getuige het onderstaande stuk zijn we er nog niet. Een kwestie van volhouden en de langste adem…..

Hoewel menig voetballer liever op echt gras voetbalt ontkom je als sport-/voetbalvereniging er niet meer aan om kunstgrasvelden beschikbaar te hebben om onder alle omstandigheden (bijna dan, bij sneeuw/vorst niet) te kunnen blijven trainen en wedstrijden te kunnen spelen. En een ander voordeel is in het bericht van 17 oktober al genoemd: “Daarnaast biedt Sportpark Noord-West gedurende het seizoen ook regelmatig plaats aan externe partijen. Denk aan GGZ met hun sportdag, menig voetbalevenement (clinics e.d.), De Mega Kinderspeeldag op het hoofdveld, maar ook de scholen zouden overdag op ons sportpark de gymles in de buitenlucht kunnen geven. Dat zou allemaal kunnen als ons sportpark qua faciliteiten en kwaliteit van deze faciliteiten, en dan met name de velden, zou voldoen aan een bepaalde norm.” De gemeente en andere (sport)verenigingen profiteren er dus ook van. Een win-win situatie!

(Bron: website DvhN)

De wateroverlast op Sportpark Noord-West in Beilen zorgde voor vlammende betogen van insprekers in de commissie vrijdagavond.

Elke vrijdagavond denken voetballers in Beilen zenuwachtig aan de afgelopen week: heeft het geregend? Dan zal de wedstrijd niet doorgaan. Dat gebeurde de laatste tijd zo vaak, dat pessimisme is toegeslagen. Dat vertelt Sybrand Dijk, vader van twee voetballende zoons en inspreker tijdens de commissie Zorg en Welzijn.

,,Wat mot ik nog op dat veld?’’, vraagt zoon zich af. Dijk: ,,Hij verliest het plezier in het spel, de verenigingen dreigen leden te verliezen en de gemeente dreigt een belangrijke bewegingsmotor kwijt te raken. Dan wordt de gang naar de Playstation wel heel makkelijk.’’

De toestand van de velden op Sportpark Noord-West is niet best. De velden staan vaak blank en er worden veel wedstrijden afgelast. Er moet iets gebeuren, maar wat precies? Dat is onderwerp van een politieke discussie in Beilen.

Vier insprekers hielden vlammende betogen voor de commissie. Voor kunstgras. Er klonken ook verwijten, zoals van de voorzitter van cvv Fitboys Ed Sikkema ,,Wij roepen al sinds 2012 om hulp, wij zijn tot 2015 niet gehoord, dat doet pijn.’’ Maar kunstgras, dat kost geld, veel geld. De VVD pleitte daarom voor één kunstgrasveld en verder goede afwatering van natuurvelden.

De Pvda wil eerst overeenstemming met de verenigingen en wil daarvoor langskomen op het sportpark. Gemeentebelangen vindt dat de gemeente het park op eigen kosten moet renoveren, omdat uit onderzoek blijkt dat bij de aanleg fouten zijn gemaakt.

’Verantwoordelijk wethouder Gerard Lohuis wil dat er minder naar elkaar gewezen wordt. ,,De aanleg van het park hebben we in gezamenlijkheid met de verenigingen gedaan.’’

Het onderwerp komt terug in de gemeenteraad.