Seizoen 16/17 FIT Boys in cijfers (4/4): Kampioenen

15 juli 2017
de Webmaster

In een vierdelige reeks blikken we op www.fitboys.nl terug op het amateurseizoen 2016/’17, in cijfers. In deel vier: de kampioenen.

In absolute aantallen was de gemeente Amsterdam, waar 283 kampioensfeestjes konden worden gevierd, het meest succesvol – gevolgd door Utrecht (161) en Rotterdam (153). Ook kwamen uit de hoofdstad de meeste bekerwinnaars; twaalf. Relatief gezien kwam de Gelderse gemeente Doesburg als beste uit de bus, waar zeven van de twintig teams (35%) kampioen werden.

De meeste kampioenen voetbalden bij asc Waterwijk; 25 teams werden daar kampioen. OJC Rosmalen (23) en Koninklijke HFC (22) waren goede tweede en derde op die ranglijst. In de gemeente Midden-Drenthe werd een percentage van 14,91% van de teams kampioen.

Bij FIT Boys konden er in het najaar, de zaalcompetitie en het voorjaar diverse kampioenschappen genoteerd worden, zowel bij de jeugd als ook de senioren. Maar FIT Boys heeft eigenlijk 31 kampioensteams! FIT Boys streeft na om iedereen met plezier op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten voetballen. We delen teams op sterkte in, niet in een te lage klasse met een gegarandeerd kampioenschap tot gevolg. Gewoon reëel, zodat de spelers en speelsters onder voldoende weerstand zich maximaal kunnen ontwikkelen.

En betekent dat dan veel kampioenschappen op de korte termijn? Nee! Maar dat betekent wel dat we op de lange termijn betere voetballers/-sters binnen onze verenigingen hebben. Spelers/-sters die ook weten wat verliezen is en wat je er voor moet doen om onder maximale weerstand er wel het maximale uit te halen. En dan is bij sommige teams een tweede of lagere plek ook een kampioenschap. En daar had FIT Boys er dit seizoen 31 van! Een 100% kampioenspercentage!

De KNVB heeft ook zo’n terugblik gemaakt: http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/28160/het-amateurseizoen-cijfers-kampioenen