Throwback Thursday part 9 – seizoen 1967-1969

15 augustus 2019
de Webmaster

Ook deze zomerstop, net als vorig jaar de serie ‘FIT Boys – The Great History’ in 17 delen, blikken we terug op de rijke historie van FIT Boys. En dat die historie rijk is, hebben we vorig seizoen al kunnen lezen. Kampioenschappen, feestjes, maar ook memorabele momenten en FIT Boys is heel vaak zeer vernieuwend bezig geweest. Een historie waar FIT Boys meer dan trots op is.

Vandaag een extra editie, de 9e uit de serie ‘Throwback Thursday’ en we gaan terug naar de seizoen 1967/68 en 1968/69. Door het kampioenschap op 1 april 1967 speelde FIT Boys dus in de hoogste divisie. Van de familie Nederhoed en dan met name Piet Nederhoed, zelf speler van dit topteam, kreeg ik een mapje met vele krantenknipsels uit 1968 en 1969. Leuk om te lezen.

Twee seizoen 2e klasse voor FIT Boys zijn zwaar
Op het hoogste niveau heeft FIT Boys 1 het moeilijk en met pijn en moeit weten zij zich het eerste seizoen te handhaven. Het tweede seizoen start de ploeg slecht en komt daar niet meer bovenop en ver voor het einde van de competitie is al duidelijk dat de ploeg zal degraderen. Het Nieuwsblad van het Noorden (voorloper van het Dagblad van het Noorden) en het Nieuwsblad van Beilen (voorloper van de Krant van Midden Drenthe) doen wekelijks verslag. Ondanks dat FIT Boys maar twee seizoenen op het allerhoogste amateurniveau in Nederland heeft gepresteerd, is de vereniging daar maar wat trots op.

LEES HIER de krantenartikelen uit de seizoenen 1967/68 en 1968/69.