Van het scheidsrechters front 296

5 oktober 2020
de Webmaster

Het vorig schrijfsel had niet zoveel met scheidsrechters te maken maar een zijweggetje moet kunnen af en toe. Dank voor de leuke reacties! Er is nog een argument, en misschien wel de belangrijkste, om vaart te zetten achter de samenwerking en dat zijn de jeugdleden. Volgens mij is iedere jeugdspeler erbij gebaat te spelen op haar of zijn niveau. Blijft natuurlijk de discussie op welke dag het “vlaggenschip” gaat spelen. Wat is er mis gewoon de keuze bij de leden te laten en dan maar kijken op welk niveau zaterdag en zondag komt te spelen met dus 2 vlaggenschepen. Er ontstaat een vereniging met een naar schatting ruim 500 spelende leden (met daarbij nog de nodige vrijwilligers en relaties), spelend op het mooiste sportpark van Drenthe en omgeving. Bij mij leeft de indruk dat toch wel een meerderheid voor samenwerking is. Zal ook hier de minderheid het voor het zeggen hebben? Ik ben benieuwd. Persoonlijk zie ik het wel zitten maar dat zal geen verassing zijn…..

Afgelopen weekend me toch wel weer verbaast over de buitenlandse VAR, duidelijke overtreding op Messi werd helemaal niet naar gekeken zo leek het wel en in Engeland werd de reactie op een slaande speler wel bestraft (en terecht) maar de uitlokker, en dus ook dader,  mocht blijven staan; ongelofelijk! In een van de vele voetbal praatprogramma’s was de reactie van Marco van Basten de enige juiste: de uitlokker moet zwaarder bestraft worden als de reagerende speler. Beide geen interpretatie gevalletjes maar duidelijke zichtbare feiten!
 
En dan corona. Momenteel geen toeschouwers (op een verdwaalde na, of niet JG?) op de voetbalvelden. Voor de scheidsen van dienst wel es prettig, scheelt weer wat geschreeuw van betweters vanaf de kant. Maar waarom de amateur competitie niet drie weken, of van mij part een maand, stil leggen en de maanden mei en juni doorspelen met publiek en onder fraaie weersomstandigheden!

Dat er in een paar uur heel wat kan veranderen bleek vorige week wel. Een uur na het versturen van het schrijfsel werd bekend gemaakt dat de kantines gesloten werden. Dus geen scheidsrechters cursus op dit moment. We hebben het in overleg verplaatst naar medio maart 2021. Hopelijk is dan de wereld weer “normaal”.

De komende week is het ‘de week van de scheidsrechter’ , laat als team je waardering zien!

Albert Gerding
06-41104773