Van het scheidsrechtersfront (196)

6 februari 2017
de Webmaster

(Door: Albert Gerding)

Afgelopen zaterdag zijn een 10-tal FIT Boys scheidsrechters naar een wedstrijd van FC Groningen geweest, dit in het kader van het amateurconvenant met de FC. Wel een ongelukkig tijdstip (20.45 uur) en dan ook nog naar verluid een draak van een wedstrijd. Hopelijk was de scheids van dienst wel in goeden doen……..Dank aan de chauffeurs Douwe en Johan!

De beide Beiler voetbalverenigingen blijven bezig om het scheidsrechters gebeuren gezamenlijk aan te pakken in de toekomst. Er is een definitief discussiestuk (notitie) naar beider besturen ter beoordeling.

Collega Kuipers ging mijns inziens compleet de fout in door speler Manu van Go Ahead Eagles op een tweede gele kaart te trakteren wegens een fopduik. Nu kan dat natuurlijk gebeuren, hij is ook maar een mens. Maar wat mij dan opvalt dat het voorval maar weinig aandacht krijgt in de media, en even voor de duidelijkheid dat hoeft van mij ook zeer zeker niet, zal dat met zijn statuur te maken hebben….Voor meneer Manu hoop ik dat de gele kaart alsnog geseponeerd wordt.

Zo langzamerhand komen de veldvoetballers uit hun welverdiende winterslaap (sommigen hebben de eerste competitie- en bekerverplichtingen reeds achter de rug) en kunnen de “toendra’s” van Noord/West weer op. Met andere woorden: aan de fluit! IJs en wederdiende, dat dan wel natuurlijk!!

Albert Gerding
06-41104773