Van het Scheidsrechtersfront (215)

16 oktober 2017
de Webmaster

De Scheidsen voor zaterdag 21 oktober:
VR2: Albert Zuring
3e: Douwe Visser (ovb)
4e: Fedde Boerhof (ovb)

Sinds vorige week woensdag is onze vereniging 9 jeugdscheidsrechters rijker. Onder leiding van de heer Edgar Voortman zijn de jongelui de eerste kneepjes van het scheidsrechter vak bijgebracht. De prima samenwerking met Vincent van Gogh locatie CSG Beilen in de persoon van Robert Beute heeft afgelopen woensdag geleid tot de 200ste cursist. Nu zou je kunnen denken met 200 deelnemers, hoe kan er dan een tekort zijn momenteel. Ten eerste komen ze ook van verenigingen uit de buurt. En ten tweede, en dat kan ik mee heel goed voorstellen, als 11, 12, of 13 jarige scheidsrechter zijn is nogal een uitdaging…het is lovenswaardig dat jongen mensen het toch willen proberen.

De komende weken kun je de volgende toppers tegenkomen bij een pupillenwedstrijd: Bart Lutgers, Blessing van der Veen, Koen de Vries, Robin van Burg, Kenan Menar, Matthijs Stadman, Gerben Wolting, Julian Stel en Rutger Olijve. Jongelui, alvast veel plezier gewenst! Dank rest nog aan Maurits, Jan en Harm voor hun bijdrage aan deze dag!

Scheidsrechter Bas Nijhuis vindt het nu al tijd voor (tussentijdse) memoires. Ongetwijfeld staan er mooie anekdotes in over het wel en wee van een betaald voetbal scheidsrechter. Vraag mij af of het wel zo verstandig is in een wereld waar je wekelijks onder een vergrootglas ligt. En dat hij een geit heeft die vernoemd is naar Serdar Gözübüyük hoef ik in ieder geval niet te weten. Ben nu wel benieuwd hoe deze scheids de komende wedstrijden benaderd wordt!

De vorige week gememoreerde bijeenkomst van de clubscheidsrechters van beider Beiler voetbalverenigingen zal plaatsvinden op 15 december a.s. Het zou fijn zijn om veel arbiters te ontmoeten.

Albert Gerding
06-41104773