Van het Scheidsrechtersfront (218)

6 november 2017
de Webmaster

Scheidsrechters deze speelronde (11 november):
ST VR1: Albert Gerding
ST VR2: Albert Zuring
FB 4: Johan Schutten
JO19-2: n.n.b.
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-1: n.n.b.
JO15-2: Johan Boer
JO11-2: volgt
JO11-3: volgt

Zaterdag j.l. meer zeer veel waardering gekeken naar twee jonge scheidsrechters. De eerste een 17 jarige jonge knaap uit Westerbork, die de wedstrijd FIT Boys A1 tegen Beilen A1 mocht fluiten als KNVB scheidsrechter. Bijgaand “probleem” was dat hij het gros van de voetballers van beide clubs persoonlijk kende. Een probleem was het echter totaal niet voor hem, met verve bracht hij de wedstrijd tot een prima einde. Gezegd moet ook dat beide teams, ondanks de onderlinge rivaliteit, er een sportieve en respectvolle wedstrijd van maakten. En dat mag ook zeker gezegd worden!!

’s Middags stond een 19 jarige arbiter aangesteld bij de wedstrijd FIT Boys 1 tegen Lutten 1. Wat een uitdaging voor zo’n jonge gast, ga er maar aan staan. Wie weet waar deze jongelui in de toekomst te bewonderen zijn. Petje diep af.

Om te voorkomen dat je als leider verrast wordt is het wellicht een idee om enkele dagen voor de wedstrijd contact te zoeken met de scheidsrechter van dienst. Dit kan teleurstellingen voorkomen en kan er wellicht nog naar een oplossing gezocht worden.

En wederom kreeg een onzer Ere divisie teams een onterechte strafschop, niet naar aanleiding van wel of geen hands maar na een fopduik. Ik heb begrepen dat ze in Engeland hier paal en perk aan willen stellen. N.a.v. tv beelden kan een speler een schorsing verwachten als uit beelden blijkt dat de boel bij de veter is genomen. Wij Nederlanders lopen op vele vlakken voor op onze buurlanden, hier zal ik het alleen maar toejuichen.
Succes en voetbalplezier de komende week.

Albert Gerding
06-41104773