Van het Scheidsrechtersfront (225)

12 februari 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van woensdag 14 en zaterdag 17 februari:
woensdag
JO13-1: Sander Wubs
zaterdag
1e: G. Nijboer (KNVB)
3e: Jan Eising
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-2: Jan Posteman
JO15-3: Albert Zuring
JO11-2: Jorn Stahlmecke

Winterstop, een zeer veel besproken onderwerp in het Nederlandse amateur voetbal. De KNVB heeft deels naar de verenigingen geluisterd: de maand mei wordt voor een groot gedeelte gebruikt voor competitie voetbal. In juni volgen dan de gebruikelijke nacompetitie wedstrijden (voor mij mag de hele maand juni nog beschikbaar zijn, ook voor toeschouwers wel zo aantrekkelijk, kijk naar de verkleumde toeschouwers bij o.a. Beilen-VKW). Door in de winter wedstrijden te organiseren werk je mijns inziens competitievervalsing in de hand. Onderstaand een samengevat stukje van Voetbalnederland: “Aangekomen bij het kunstgras veld kwam ik een ziedende trainer tegen. Wat bleek het geval de consul had het hoofdveld afgekeurd. Terwijl de scheidsrechter van de KNVB het veld goedkeurde. Wie is in deze zaak de baas, de consul of de scheidsrechter zegt u het maar.”

Het antwoord op deze vraag weet ik ook niet, de consul gaat over de toestand van het veld en de scheidsrechter over de veiligheid van de spelers aangaande het veld. Deze toestanden kom je dus schijnbaar in de praktijk tegen. Ook het wel of niet kunnen (mogen) trainen levert ongelijkheid op. Tel daarbij het oplopend onderling verschil van het aantal gespeelde wedstrijden van de teams (in 3D heeft koploper Hoogeveen er 15 gespeeld en rode lantaarndrager SCN maar 10) en je hebt redenen te over om de maand juni als gewone voetbal maand in te plannen. En dan vergeet ik nog het feit dat de teams die door week straks aan de bak kunnen ook nog eens geconfronteerd kunnen worden met het niet beschikbaar hebben van sommige spelers op doordeweekse speeldagen. Kortom winterstop tot begin maart en dan lekker ballen tot eind juni, helaas zal dit pas kunnen in het seizoen 2019-2020 daar de speeldagenkalender van 2018-2019 als is vastgelegd……….

Met ingang van het komende seizoen kunnen ook de vv Beilen en de cvv FIT Boys gebruik maken van deze voetbalongerechtigheid. Wat is er een boel water door de Beilerstroom gestroomd, wat leek het vaak water naar de zee dragen maar de kogel is eindelijk door de kerk. De schop kan eindelijk de grond in. “Zand erover” las ik ergens in een verslag aangaande de lange strijd rondom de renovatie van ons mooie sportpark. Dat lijkt me nu niet zo’n erg goed idee.

Albert Gerding
06-41104773