Van het Scheidsrechtersfront (232)

7 april 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag:
VR2: Albert Zuring
FB 2: Albert Gerding
FB 4: Jan Postema
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-2: Johan Schutten
JO13-2: nnd
JO13-3: Johan Boer
JO11-3, JO9-1 en JO8-1: leiders

De “bemanning” voor de teams van de 11 categorie en lager is een moeilijke. Regel is dat de eigen te spelen wedstrijden vanzelfsprekend voor het fluiten gaan. En dat is in denk wel 80% van de gevallen zo. Daar komt bij dat door de volle veldbezetting er nogal eens wedstrijden op een laat moment verzet worden en neem daarbij het feit dat er nogal eens geruild wordt van spelers binnen de teams (en waar ik logischerwijs niet van op de hoogte ben). Dus gevolg is dat leiders dan zelf aan de bak moeten. Het is niet anders.

Bijzonderheden in het voetbal: afgelopen week dinsdag was er een inhaalprogramma door de KNVB ingelast in een poging de scheefgroei in aantal competitiewedstrijden te tackelen. Ons vlaggenschip moest naar de flanken van de Havelterberg. Er werden een 15 tal wedstrijden gespeeld die donderdag in diverse klassen en je kon maar beter uit spelen, geen van de huis spelende wist de volle winst te pakken. Agelopen zaterdag was het in 3D net andersom, je kon maar beter thuis spelen als je punten wilde binnenhalen. Geen enkel uit spelend team wist te winnen. Toeval?

Zoals wellicht bekend gaan we met ingang van het komende seizoen nauwer samen werken met de vv Beilen voor wat betreft de bezetting van wedstrijden. Momenteel zijn een achttal mensen bezig om diverse onderwerpen op papier te zetten. Door de nieuwe werkwijze zijn we op zoek naar mensen (ouders) die ons willen ondersteunen met ingang van het seizoen 2018/2019. Je hoeft op zich geen “verstand” te hebben van fluiten. Het gaat om planners (de bedoeling is dat er in drie categorieën gepland gaat worden, te weten: senioren, junioren op groot veld en pupillen op klein veld) die er voor zorgen dat iedere wedstrijd een scheidsrechter heeft. De tijd die er mee gemoeid is ongeveer 1 uur per week.

Even wat anders: 7 en 8 juli a.s. vindt er op ons mooie sportpark de Samenloop voor Hoop plaats. Een actie van het KWF. Een wereld waarin je niet meer dood gaat aan kanker, wie wil dat nu niet….Een van de deelnemende teams wordt gevormd door de ST Dames (klasse!!). Maar is dat niet wat magertjes……?.Steek de koppen als teams es bij elkaar en neem deel aan een bijzonder wandelevenement. 24 uur in estafette vorm lopen met je team een rondje van ongeveer 400 meter op ons eigen Noord/West.

De SamenLoop voor Hoop Midden-Drenthe heeft “Samen dichterbij…” uitgeroepen als de officiële slogan voor het evenement. Voor ons als commissie staat de slogan “Samen dichterbij…” voor het ultieme einddoel, en dat is namelijk een permante oplossing voor de verschrikkelijke ziekte.

Info via: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/drenthe/midden-drenthe/

Albert Gerding
06-41104773

P.s. voor zaterdag zoeken we nog een scheids voor 13-2, aanvang 10.30 uur.