Van het Scheidsrechtersfront (244)

13 oktober 2018
de Webmaster

Scheidsrechters woensdag 17 oktober:
JO19-1 Jan Eising
JO11-1 Johan Boer (deze wedstrijd is verplaatst van zaterdag naar woensdag)

Scheidsrechters zaterdag 20 oktober:
FB 3: Jan Postema
JO19-1: Joost van het Reve

De scheidsrechters op Noord/West werden verrast door de beide verenigingen met Beiler kontjes met daarop de tekst “bedankt scheids”. Voor diegenen die denken wat is een Beiler kontje, welnu dat is een redelijk zoet gebakje ooit bedacht door destijds bakker Henk Berghuis. Enkele jaren geleden liepen de Beiler voetbaldames rond met de ludieke reclameleus op een passende plaats: “de lekkerste kontjes komen uit Beilen”. Ook zag ik foto’s voorbijkomen van teams die (extra) aandacht geschonken hebben aan de scheidsrechter van dienst. Dank daarvoor!!
Komende woensdag vindt weer de jaarlijkse pupillen scheidsrechters cursus plaats. Dit jaar dus georganiseerd door de beide verenigingen en, ook nieuw met leerlingen van het Nassau College. Zo’n 20 leerlingen worden om 10.00 uur op Noord/West verwacht en zullen dan uitleg krijgen over het scheidsrechters vak. COVS ZOD (de heer Voortman) zal de cursus verzorgen. Als afsluiting zullen er voor de scheidsen in spe testwedstrijden fluiten, hiervoor worden de JO12 en JO11 teams van Beilen en FIT Boys zo rond 14.15/14.30 uur op Noord/West verwacht. Dank voor jullie medewerking! Helaas kan ik zelf niet aanwezig zijn, Jan van Driel, Aljon Stahlmecke en Harm Meijering zijn vanuit beide clubs aanwezig.

Afgelopen weekend helaas en wedstrijd moeten staken sinds hele lange tijd. In de 77e minuut sloeg de vlam in de pan. En dat in een wedstrijd waar niet aan de hand was. Naast het “normale gemopper” had ik tot dan toe maar 1 geelwaardige overtreding gezien. Gezien de sportieve wedstrijd deed ik het af met een mondelinge waarschuwing. En dan de 77e minuut….tijdens een duel komen 2 opponenten te vallen en voordat ik het in de gaten stond een man af 14 elkaar “te vergaderen”. Het tafereel aanschouwend kwam ik tot de conclusie dat een afkoelingsmoment wel op z’n plaats was en ging richting kleedkamer voor overleg met de aanvoerders. Ware het niet dat de assistent van een van de teams me dusdanige verwensingen/opmerkingen naar m’n hoofd slingerde dat van afkoeling geen sprake meer kon zijn. En ben maar naar huis gereden.

Een bijzondere invulling van de week van de scheidsrechter…

Albert Gerding
06-41104773