Van het Scheidsrechtersfront (255)

28 januari 2019
de Webmaster

De klazzieker der klazziekers is weer achter de rug, en de godenzonden zullen er wel ziek van zijn. Eigen schuld dikke bult is wel een spreekwoord welke hier van toepassing is, of toch niet…… was het een gevalletje van “niet met de wedstrijd bezig zijn?” Wel voorstelbaar gezien de transferperikelen van het halve elftal, of zal het met de maandelijks bijschrijving te maken hebben; presteren of niet het maakt niet uit. Het (ietwat royale) traktement komt toch wel binnen. Of…..strooien ze Real Madrid momenteel zand in de ogen……wie het weet mag het zeggen. En dan de Feyenoorders, vorige week (en de weken daarvoor) niet vooruit te branden, voor de keutel te duur om het zo maar te zeggen (wel vreemd dat de extra motivatie pas komt als de tegenstander Ajax heet, zo ook zijn er in Utrecht maar twee wedstrijden die gewonnen moeten worden). Of was het ook hier een gevalletje zand in de ogen van Ajax strooien….ook hier geldt: wie het weet mag het zeggen.

En dan onze Emmenaren, met 21 punten op een gedeelde elfde plaats samen met gerenommeerd ploegen als Heerenveen, ADO en Zwolle. Petje af. Wel mooi hoe matchwinnaar Chacon zijn doelpunt omschreef: “ik kon haast niet meer lopen in de laatste minuut, maar ik dacht: het moet gewoon. Ik kreeg de bal en schoot gewoon”. Deze jongeman had geen Ajax, PSV of Feyenoord nodig om alles te geven!

Over twee weken barst het vervolg van het voetbalseizoen 2018/2019 weer los. Sommige teams gaan verder waar ze gebleven zijn en anderen zijn opnieuw ingedeeld en gaan van start met de zogenaamde voorjaarscompetitie. Een en ander houdt natuurlijk wel in dat ook de scheidsrechters, na enkele zeer verdiende weken rust, weer aan de fluit moeten. Nou moeten……moeten is dwang. Kun je spreken van dwang bij vrijwilligerswerk, dat denk ik niet maar vrijwillig(erswerk) is zeker niet vrijblijvend!

De sponsorcommissie van de vv Beilen en de “vrienden van vv Beilen” heeft een avond georganiseerd met top arbiter Bas Nijhuis. Hiervoor zijn ook alle (verenigings)arbiters van vv Beilen en cvv FIT Boys uitgenodigd. Deze zal plaatsvinden op 6 februari a.s. Dank voor de uitnodiging!

Albert Gerding
06-41104773