Van het Scheidsrechtersfront (266)

27 april 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 4 mei:
VR2: Johan Schutten
FB 3: nnb
JO15-1: nnb
JO15-2: Albert Zuring
JO13-1: Maurits Beuling
JO11-1: Maarten Paping
JO9-1: leider

Na een weekje rust gaat de voetbalcarrousel weer op bijna volle toeren verder. Wel jammer dat het voor de meeste voetballers over enkele weken de carrousel uitgedraaid is, zodra het blad goed aan de bomen zit, en het weer over het algemeen de goede kant op gaat dan stopt het voetbalseizoen. Heb je het geluk, of pech, dat er nog een nacompetitie volgt mag je nog enkele wedstrijden spelen onder de mooiste weeromstandigheden van het jaar. Waarom niet de competitie laten afhangen van de schoolvakanties?

Vorige week zaterdag werd ik spontaan gebeld door Jan Jelsma, hij had op sociale media gelezen dat we nog enkele scheidsrechters te kort kwamen. Hij was nog vrij en wilde FIT Boys wel uit de brand helpen. Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe je elkaar als goede buur kunt helpen. Dank daarvoor!

Afgelopen weekend enkele Engelse wedstrijden bekeken. Dan is het toch wel heel bijzonder dat daar, toch een van ’s werelds belangrijkste competities, de VAR (zou het zijn dat de VAR uit Europa komt…) nog geen intrede heeft gedaan. Was die er wel geweest dan waren er toch wel wat andere uitslagen op het scorebord gekomen en diverse getoonde kaarten hadden een andere kleur gehad. Bijzonder was ook wel een moment uit de Engelse “kitchen champion” divisie. Daar deed een van de teams net of ze de bal sportief uit wilden spelen voor een blessuregeval maar in plaats daarvan zette men de versnelling in de hoge giering en scoorde. Dat er vervolgens de nodige opwinding ontstond, daar had je geen glazen bol voor nodig. Het team in kwestie was na de samenscholing ook wel tot de conclusie gekomen dat je met zoiets nu ook weer niet de sportiviteitsbeker gaat winnen n besloot dat toch maar om een doelpunt cadeau te doen. Een der verdedigers dacht daar anders over en deed er alles aan om een doelpunt te voorkomen…. Gelukkig werd er wel gescoord maar opnieuw waren de rapen meer dan gaar. Door al deze strapatsen werd het geen Frits van Turenhoutje, al was dat in dit geval wel beter geweest voor de gemoedsrust.

En je zal maar gewisseld worden in het betaalde voetbal tegenwoordig, ook al baal je als de spreekwoordelijke stekker, je moet toch alle collega’s en staf op de bank bij langs om een tikkie te geven. En er zit tegenwoordig wat volk op zo’n reservebank. Zal wel goed zijn voor de teambuilding.

Veel voetbalplezier de komende week!

Albert Gerding
06-41104773