Van het Scheidsrechtersfront (278)

7 oktober 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 12 oktober:
FB 3: Jan Eising
JO19-1: Joost van het Reve
JO15-2: Johan Schutten
JO13-1: Albert Gerding
JO12-1: Albert Zuring

Afgelopen week lag er een grauwe sluier over Noord/West. Een jongeman zomaar weggerukt uit een gezin, uit een elftal. Met bewondering gelezen hoe de elftallen, jong en oud, zowel bij thuis- als uitwedstrijden, met respect hieraan aandacht hebben gegeven. Voor een tragedie als deze is geen “draaiboek” bij de club maar het is goed te zien dat op een waardige manier door een ieder met deze trieste omstandigheden wordt omgegaan. Tristan Haurissa vatte het in zijn “verslag” van het tweede als volgt samen: “Fit Boys zal je omarmen in moeilijke dagen, we moeten er trots op zijn om bij zo`n mooie vereniging te mogen zijn”.

Afgelopen zaterdag is de aandacht voor ‘de week van de scheidsrechter’ vanzeldsprekend voor een week opgeschort. A.s. zaterdag zal er door de gezamenlijke scheidsrechterscommissie aandacht aan geschonken worden bij de beide verenigingen. Maar…..als team kun je natuurlijk ook je waardering uiten. Bedenk met elkaar een manier om de scheidsrechter in het zonnetje te zetten. Dit kan natuurlijk ook als je toevallig een uitwedstrijd speelt.

Woensdag 16 oktober zullen leerlingen van de beide Beiler middelbare scholen weer deelnemen aan de jaarlijks terugkerende cursus om jeugdscheidsrechter te worden. In samenwerking met de scheidsrechtersvereniging HZOD zal deze cursus aangeboden worden. Edgar Voortman zal weer aanwezig zijn om de kneepjes van het vak uit te leggen aan de jeugdige leden van diverse voetbalverenigingen uit de regio. Dit jaar zal de 250e deelnemer aanwezig zijn. Nu hoor ik je denken…hoe kan het dan dat we een tekort hebben? Het is natuurlijk niet zo dat elke deelnemer ook daadwerkelijk scheidsrechter wordt. Praktisch probleem in deze is dat de jongelui zelf ook spelen en dus maar mondjesmaat inzetbaar zijn en in de praktijk scheidsrechter zijn is toch iets anders dan de theorie. En…een dagje vrij van school is ook wel aantrekkelijk, of niet dan?

Dus…a.s. maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/ vrijdag/zaterdag/zondag is het “week van de scheidsrechter’. Laat je waardering zien voor of na afloop van je wedstrijd! Bij voorbaat dank!

Albert Gerding
06-41104773