Van het Scheidsrechtersfront (281)

11 november 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag, met nog enkele ‘vacatures’:
FB 4: Johan Schutten
JO17-1: nnb
JO15-1: Jan Jonink
JO13-1: Albert Zuring
JO12-1: Maarten Paping
JO10-1: nnb
JO9-1: nnb
JO8-1: nnb

OPROEP!!! We zoeken nog scheidsrechters voor JO17-1, 10-1, 91 en 8-1. Wie wil? Je kunt je melden bij Albert Gerding!

Afgelopen week voor het eerst sinds september 2010 was er geen schrijfsel mijnerzijds in een reguliere uitgave van het cluborgaan. Drukke werkzaamheden, ja het komt zelfs voor bij PostNL, waren hier debet aan.

Vorige week werd Jan Koster geridderd voor zijn werkzaamheden binnen onze club en dat is meer dan terecht. Naast zijn bezoldigde werk bij de hermandad stak hij, misschien nog wel meer, onbezoldigde uren in zijn club FIT Boys. In de opsomming van zijn werkzaamheden voor de club miste ik die van scheidsrechter, ook deze functie hoorde op zijn cv. Hermandad en scheidsrechter, volgens mijn zijn er overeenkomsten. Jan zeer gefeliciteerd!

Bovenstaande riddering vond plaats tijdens de jaarvergadering van de c.v.v. FIT Boys. Een ander agendapunt was het onderzoek naar samenwerking met buurman en of -vrouw vv Beilen. Een commissie van een wijze vrouw en drie wijze mannen heeft onderzoek verricht en heeft hun resultaten aan de leden van beide verenigingen doen toekomen. Gelukkig, zo zie ik het, hebben beide verenigingen ingestemd met verder onderzoek. Samenwonen doen we al………….

Vorige week zaterdag weer twee debutanten aan het fluiten geweest. Maud en Sem hebben aan het fluiten kunnen ruiken. Ik hoop dat ze het leuk hebben gevonden. Probleem is wel de begeleiding van de jeugdige fluitisten.
Even terugkomend op de rode kaart voor de doelman van CSVC, in het verslag van hun wedstrijd van zaterdag voor een week bleek dat de rode kaart geseponeerd is wegens “een foute beslissing van de dienstdoende arbiter” (citaat uit het verslag van CSVC). Toch wel nieuwsgierig naar het hele verhaal van de tuchtcommissie en de scheidsrechter van dienst.

Ik heb nog wel een idee voor een nieuwe spelregel, dit naar aanleiding van de wedstrijd PEC-Ajax twee weken geleden. Tijdens deze wedstrijd deelden de Zwollenaren wel “lekker” uit. Nu is er een gek fenomeen in het voetbal dat misdaad loont. Een ajaxied werd getrakteerd op een directe rechtse en dat werd beloond met geel waar rood niet misstaan had. Arbiter van dienst was de onaantastbare Kuipers en die heeft de VAR niet nodig schijnbaar. Maar goed de speler van Ajax werd minuten lang behandeld en het was een dusdanige bloederige toestand dat verder spelen niet mogelijk was. De dader speelt rustig verder en scoort ook nog….dat moet niet kunnen! Dus na een overtreding welke met geel bestraft zit de dader net zo lang op een strafbankje tot het slachtoffer of de eventuele wisselspeler weer binnen de lijnen is.

Tja en dan de VAR…..het lijkt een gebed zonder eind……

“Toon waardering voor de mannen/vrouwen in het zwart en respecteer zijn of haar beslissingen ook al zijn die niet altijd in je eigen voordeel.” Een mooie zin uit de allereerste uitgave van “van het scheidsrechters front”. Negen jaar later nog steeds van toepassing!

Albert Gerding
06-41104773