Wilmer Schuring wint Euroclean Darttoernooi

17 februari 2018
de Webmaster

(Foto’s en video: Maurits Beuling)

“Ladies and Gentlemen! Are You Ready! Let’s – Play – Darts!” Mark “Russ Bray – The Voice” Lubberts opende met deze woorden de finale van het 1e FIT Boys – Euroclean Darttoernooi. En dat er een 2e versie gaat komen, daar waren organisatoren Tim Seubring en Gerald Haandrikman het direct over eens. Wat een succes, wat een gezelligheid, wat een fanatieke potjes dart en wat een geweldige winnaar. Na een bloedstollende finale versloeg Wilmer Schuring Michel Meinsma en schreef zo de 1e FIT Boys – Euroclean Dartmasters op zijn naam. Sponsor Jos Gerding van Euroclean reikte de prijzen uit aan nummer 3 Joost van het Reve (ook werknemer van Euroclean), nummer 2 Michel Meintsma en winnaar Wilmer Schuring. Het was een super strak georganiseerd darttoernooi op 8 banen en de FIT Boys-kantine zat afgeladen vol. Wederom een nieuwe activiteit op de FIT Boys kalender die wel eens uit kan gaan groeien tot een populair terugkerend evenement. FIT Boys is zoveel meer dan voetbal! FIT Boys wil blijven (ver)binden en boeien!

Rond 20:00 uur ging de strijd dan echt los. Na weken van voorbereiding en de opbouw van de 8 dartbanen in de middag, zagen organisatoren Tim Seubring en Gerald Haandrikman 34 deelnemers strijden om de eer en de prijzen. Mooi was het te zien dat Patrick de Vries sponsor Jos Gerding liet winnen en daar had hij zo zijn redenen voor: “De Pauluskerk is net verbouwd en de ramen zijn best vies….” Na deze poulewedstrijden bleven er 8 darters over voor de kwartfinale en na een korte pauze ging het niveau en het fanatisme omhoog. Uiteindelijk plaatsten 4 darters zich voor de halve finale, te weten Matthijs Bonnen, Michel Meinsma, Joost van het Reve en Wilmer Schuring. In 2 spannende halve finales trokken Wilmer Schuring (tegen Joost van het Reve) en Michel Meinsma (tegen Matthijs Bonnen) aan het langste eind en plaatsten zich voor de finale.

Na een korte break, kwam mastercaller Mark “Russ Bray – The Voice” Lubberts op het podium en introduceerde beide finalisten onder luid applaus. Uiteraard werd de avond geopend door Mark met, de van Russ Bray ook zo kenmerkende, rauwe stem: “Ladies and Gentlemen! Are You Ready! Let’s – Play – Darts!” In een spannende finale wist Wilmer Schuring de 1e FIT Boys – Euroclean Dartmasters op zijn naam te schrijven. Hij kreeg uit handen van sponsor Jos Gerding van Euroclean de FIT Boys – Euroclean Dartmasters Trofee en een mooie prijs aangeboden door sponsor Euroclean.

Speciale dank gaat uit naar beide organisatoren Tim Seubring en Gerald Haandrikman, opbouwers Peter Doornbos en Gert Pronk en barmannen Erwin Zomer en Tabe Poede! Zij zorgden er mede voor dat dit darttoernooi en doorslaand succes werd! En natuurlijk ook een speciaal woord van dank voor de 34 deelnemers die zorgden voor de fanatieke strijd en al het publiek die zorgden voor een geweldige sfeer. Volgend jaar weer!