Voorbeschouwing: Bant 1 – FIT Boys 1

25 oktober 2018

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 27 oktober zijn zesde competitiewedstrijd uit tegen Bant, de verste uitwedstrijd. Bant pakte vorig weekend zijn eerste punt door gelijk te spelen met 1 – 1 tegen Hollandscheveld. FIT Boys stond tot en met de 97e minuut nog met 2 – 1 voor tegen koploper Nieuwleusen, maar kreeg toen toch nog de deksel op zijn neus en hield zo 2 punten te weinig over aan de wedstrijd met Nieuwleusen.

Bant
In de beker, in een poule van 3, verloor het van NOK met 2 – 3 en speelde het gelijk tegen Creil met 2 – 2. Daarmee was het bekeravontuur voorbij en kon Bant zich richten op de competitie en dat is nodig ook. Bant begon met een 1 – 0 verlies uit bij SVM en een 1 – 5 nederlaag tegen Lutten. Ook tegen Hoogeveen werd er verloren (3 – 0) en tegen Elim volgde ook een verliespartij (2 – 4). Afgelopen zaterdag volgde dan eindelijk het eerste punt in en tegen Hollandscheveld (1 – 1) en dat is hopelijk voor Bant de ommekeer. Topscoorder is Alexander de Waal met 2 doelpunten. De ploeg scoorde slechts 4 keer en kreeg er 14 tegen. Bant zal dus nadrukkelijk op zoek zijn naar de eerste winstpartij.

FIT Boys
FIT Boys heeft een drukke voorbereiding gehad met veel oefen- en bekerwedstrijden. In 5 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijd werd 18 keer gescoord en kreeg de ploeg 15 doelpunten tegen. 2 – 1 verlies (Grijpskerk), 0 – 3 winst (Waskemeer), 3 – 2 verlies (Veenhuizen), 1 – 5 (VEV beker), 5 – 2 verlies (Willemsoord), 3 – 0 winst (Borger), 2 – 0 verlies (CSVC beker) en 2 – 2 (Elim beker). Stefan Eefting was met 6 doelpunten topscoorder van de voorbereiding en ook in de competitie is hij de topscoorder met 3 doelpunten na vijf wedstrijden. Tegen Avereest en SVM werden in de laatste fase van de 2e helft de punten/het punt nog weggegeven. Tegen BSVV waren de rollen omgedraaid en pakte FIT Boys in de laatste fase de overwinning. Twee weken geleden wist FIT Boys een goede wedstrijd tegen Lutten niet te belonen met 3 punten en vorige week verloor FIT Boys in de blessuretijd (97e minuut) 2 punten (2 – 2 tegen Nieuwleusen). Maar met de inzet en passie waarmee FIT Boys speelde tegen deze hoog geklasseerde teams moeten de punten nu gaan binnenkomen. Maar tegen Bant is het zaak scherp te beginnen, niet te onderschatten en gewoon weer met dezelfde strijd de wedstrijd in te gaan.

De historie
De historie van beide teams is niet erg groot. Alleen in het seizoen 2013-2014 speelden beide ploegen samen in de 3e klasse D. Het werd twee keer 3 – 3, uit en thuis. Doelpuntenmakers uit: Tim Seubring, Leon Timmerman en Mark Seubring. Thuis scoorden: Ruud Seubring (2x) en Gerald Haandrikman. Van de wedstrijd Bant – FIT Boys van 7 september 2013 kun je HIER het verslag lezen.

De wedstrijd op zaterdag 27 oktober in Bant op Sportpark De Akkers start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Boers.