Voorbeschouwing: FIT Boys 1 – Lutten 1

8 oktober 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 13 oktober zijn vierde competitiewedstrijd thuis tegen Lutten. Lutten won thuis volgens de tegenstander toch wel verdiend van Avereest met 4 – 1. FIT Boys hield hoogvlieger SVM lang op 0 – 0, maar moest in de 92e minuut toch het hoofd buigen en verloor met 1 – 0. Voor Lutten is het zaak de goede lijn van de eerste 3 wedstrijden door te zetten. FIT Boys zal zichzelf nu eens moeten belonen met een goed resultaat en ook scherp blijven in de laatste fase van de wedstrijd.

Lutten
In de beker wilde het niet echt vlotten met Lutten. Er werd nog wel gewonnen van 4e klasser DKB (3 – 4), maar verloren van reserce Hoofdklasser HHC Hardenberg 2 (0 – 4). Het bekeravontuur eindigde met een gelijkspel tegen 3e klasser Bergentheim (2 – 2). Zo was het bekeravontuur over. Ronald Kosse was de topscoorder in de beker met 3 doelpunten. In de competitie begon de ploeg van trainer/coach Jaap Scholing met een 2 – 2 gelijkspel tegen Hardenberg om daarna ruim te winnen van Bant (1 – 5) en Avereest (4 – 1). Topscoorders aan Lutten-zijde zijn Ronald Kosse en Nick Lamberink met elk 2 doelpunten.

FIT Boys
FIT Boys heeft een drukke voorbereiding gehad met veel oefen- en bekerwedstrijden. In 5 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijd werd 18 keer gescoord en kreeg de ploeg 15 doelpunten tegen. 2 – 1 verlies (Grijpskerk), 0 – 3 winst (Waskemeer), 3 – 2 verlies (Veenhuizen), 1 – 5 (VEV beker), 5 – 2 verlies (Willemsoord), 3 – 0 winst (Borger), 2 – 0 verlies (CSVC beker) en 2 – 2 (Elim beker). Stefan Eefting was met 6 doelpunten topscoorder van de voorbereiding en ook in de competitie is hij de topscoorder met 3 doelpunten na drie wedstrijden. Tegen Avereest en SVM werden in de laatste fase van de 2e helft de punten/het punt nog weggegeven. Alleen tegen BSVV waren de rollen omgedraaid en pakte FIT Boys in de laatste fase de overwinning. Zaterdag zal de groen-gele formatie 90 minuten scherp moeten blijven.

De historie
In het seizoen 2016-2017 speelden beide ploegen ook in de 3e klasse D. Uit speelden beide ploegen gelijk (1 – 1, doelpunt Matthijs Bonnen). Thuis werd er overtuigend gewonnen met 4 – 1 (doelpunten Tim Seubring, Leon Timmerman (2x) en Dirk Jan Smelt). Vorig seizoen (2017-2018) werd het thuis 1 – 1 (doelpunt: Tim Seubring) en uit werd er kansloos verloren met 5 – 2 (Tim Seubring en Stefan Eefting).

Van de wedstrijd FIT Boys – Lutten uit het seizoen 2016-2017 kun je HIER het verslag lezen.

De wedstrijd op zaterdag 13 oktober in Beilen op Sportpark Noord-West start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Jansen.