Voorbeschouwing Hollandscheveld – FIT Boys

16 februari 2020
de Webmaster

Zaterdag 22 februari speelt FIT Boys het restant (2e helft) van de zaterdag 14 december gestaakte competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Hollandscheveld. De scheidsrechter raakte in de rust geblesseerd en kon niet door. Voor beide ploegen restte niets anders dan het duel op een later tijdstip uit te spelen. Tegenstander Hollandscheveld zorgde voor de winterstop voor een daverende verrassing door ongenaakbare koploper en kampioenskandidaat nummer 1 Achilles’94 op een gelijkspel (3 – 3) te houden. De oranje-hemden kwamen op en 2 – 0 en 3 – 2 achterstand, maar toonden veerkracht en maakten toch nog gelijk en namen zo een punt mee naar Hollandscheveld. Na de winterstop speelde de ploeg 2 keer gelijk (twee keer 2 – 2 tegen Klazienaveen en SVN’69) en verloor het met 0 – 2 van Nieuwleusen. De ploeg van trainer/coach John Kikkert won dit seizoen 2 keer, speelde 6 keer gelijk en verloor 6 keer. Zo behaalde het 12 punten uit 14 wedstrijden met een doelsaldo van 25 voor en 34 tegen (-9). Topscoorder is Jeroen Everts met 7 doelpunten. FIT Boys beleefd tot nu toe een heel zwaar seizoen, maar heeft na de winterstop een aantal zeer acceptabele competitiewedstrijden gespeeld. Met maar twee winstpartijen (tegen BSVV (1 – 0) en SVN’69 (1 – 2) en één gelijkspel (0 – 0 tegen ZZVV) heeft de ploeg van coach Arjan Schepel slechts 7 punten. Het won 2 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 9 keer en de ploeg heeft een doelsaldo van 11 voor en 33 tegen. De laatste competitiewedstrijd thuis tegen kampioen Achilles’94 werd het ‘slechts’ 0 – 1 en ook bij de 0 – 0 tegen ZZVV stond de verdediging als een huis. Topscoorders zijn Elwin Dam, Stefan Eefting, Martijn de Vries en Matthijs Bonnen met elk 2 doelpunten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben een heel lange historie, vanaf 2000 al 32 keer. En in deze 32 ontmoetingen werd er 8 keer gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 16 keer verloren. Memorabele ontmoetingen tussen beide ploegen zijn er legio. Zo ook 2 april 2005 toen FIT Boys met 1 – 3 won door doelpunten van Aljon Stahlmecke, Berry van der Giezen en Alfons Pot. Met name de eerste helft speelde FIT Boys Hollandscheveld compleet van de mat. Maar ook de 6 – 4 van 25 augustus 2012 is de boeken in gegaan als spectaculair. Voor FIT Boys scoorden Ruud Seubring, Elwin Dam, Tim Seubring en Jermo Verbeek, maar De oranjehemden zetten daar 6 doelpunten tegenover. Ook de 4 – 2 van 11 november 2017 was memorabel. Na 25 minuten stond FIT Boys al met 0 – 2 voor door doelpunten van Tim en Ruud Seubring. De tweede helft ging Hollandscheveld als een tornado te keer en tussen de 67e en de 85e minuut scoorde het 4 keer en won dus met 4 – 2. Kan Hollandscheveld zijn eerste overwinning na de winterstop pakken of pakt FIT Boys zijn 3e overwinning van het seizoen? We weten het rond de klok van kwart over drie zaterdagmiddag.

De wedstrijd zaterdag 22 februari op Sportpark De Oosterhoek in Hollandscheveld staat onder leiding van scheidsrechter Albert Jan Benjamins en start om 14:30 uur. Beide ploegen beginnen met een 1 – 1 ruststand aan de 2e helft.