19 maart, 14:30 uur: Vitesse’63 1 – FIT Boys 1

18 maart 2022
de Webmaster

Zaterdagmiddag 19 maart gaat de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh op bezoek in Koekange om tegen Vitesse’63 te spelen. Vitesse’63 staat gewoon keurig 4e en doet het naar behoren, FIT Boys staat laatste en moet alles uit de kast halen om directe degradatie te voorkomen. Vitesse’63 moet dus aan de stand verplicht gaan winnen. FIT Boys speelde de door de weekse wedstrijd uit tegen CSVC en verloor met 3 – 0 door onder andere weer een eigen doelpunt. Vitesse’63 speelde zaterdag in Coevorden tegen CSVC en won door 2 doelpunten in het laatste kwartier met 0 – 2. Ook daarin valt de balans uit in het voordeel van Vitesse’63. Het merendeel van de Toto-deelnemers zal bij deze wedstrijd zonder twijfel een 1 invullen.

Vitesse’63 won in alle 17 officiĆ«le wedstrijden 10 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 5 keer. Het scoorde in deze 17 wedstrijden 45 keer en kreeg er 37 tegen. Wat dus op valt is dat de ploeg wel makkelijk tegendoelpunten krijgt en dus lijkt de achilleshiel achterin te liggen. Topscoorder is Ruben Westert met totaal 14 doelpunten, 10 in de competitie en 4 in de beker. Trainer/coach Klaas Mijnheer wordt dit seizoen tijdens zijn afwezigheid vervangen door voor FIT Boys-bekende Frens Waninge. Hij zal deze zaterdagmiddag waarschijnlijk aandachtig toeschouwer zijn en nog wel eens terugdenken aan de successen die hij vierde met FIT Boys (kampioenschap en promotie naar de 2e klasse).

FIT Boys won in 16 officiƫle wedstrijden 1 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 12 keer. Het kreeg in deze 16 wedstrijden 48 doelpunten tegen en maakte er totaal 10. Dat is echt te weinig en daar zit gelijk ook het manco van de ploeg. FIT Boys scoort heel moeilijk en dus te weinig. Kansen krijgt de ploeg elke wedstrijd, ook tegen de betere ploegen. Maar de bal moet tussen de palen en dat wil maar niet lukken. Daarnaast is de ziekenboeg goed gevuld en zijn er nog enkele afwezige spelers en zo is het voor trainer/coach Otto Halmingh weer puzzelen om een opstelling op papier te krijgen.

Vitesse’63 en FIT Boys hebben sinds 2002 een rijk verleden en troffen elkaar 23 keer. 10 keer won FIT Boys, 3 keer speelden de ploegen gelijk en 9 keer won Vitesse’63. Het doelsaldo is 51 voor en 46 tegen. Met name in de eerdere edities scoorde FIT Boys er lustig op los. Grootste uitslag was die van 9 oktober 2004 toen FIT Boys met 8 – 1 won. Doelpunten werden gemaakt door Berry van der Giezen, Ronald van Waardhuizen en Tristan Haurissa (elk 2 keer) en Alfons Pot en Maurits van der Hoest. Grootste uitslag voor Vitesse werd 18 januari 2020 gehaald toen het 7 – 1 werd. De spreekwoordelijke eer werd gered door Stefan Eefting (penalty). Uit deze statistieken zou volgen dat beide ploegen de punten gaan delen. Dat zal zaterdag rond 16:15 uur duidelijk zijn.

De wedstrijd zaterdag 19 maart om 14:30 uur op Sportpark Vitesse tussen Vitesse’63 en FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Tonnie Westerloo uit Uithuizermeeden.