26 maart, 14:30 uur: FIT Boys – Fc Ommen

21 maart 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontvangt zaterdag op het eigen sportpark Noord-West Fc Ommen. De fusieclub die is ontstaan uit zaterdagclub OZC en zondagclub OVC staat keurig 5e en won afgelopen zaterdag eenvoudig met 4 – 0 van SVN’69. FIT Boys ging op bezoek in Koekange, werd in de bestuurskamer ontvangen door oud-FIT Boys trainer Frens Waninge en speelde een vrij kansloze wedstrijd en verloor met 4 – 0. Fc Ommen moet om aansluiting te houden met de top van de 3e klasse D winnen en FIT Boys wil minimaal nog 1 plekje stijgen en snakt naar een overwinning.

Fc Ommen won in 17 officiĆ«le wedstrijd dit seizoen 12 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 4 keer en deed dit met een doelsaldo van 43 voor en 11 tegen. In de beker bleef de ploeg van trainer/coach Yves Heskamp ongeslagen, maar de bekercompetitie werden niet afgemaakt. In de competitie begon Fc Ommen stroef met 1 punt uit 3 wedstrijden, maar sinds 6 november (winst op FIT Boys) bijna alleen maar winstpartijen behalve tegen ZZVV (3 – 2 verlies). Topscoorder van de geel/zwart/blauwe formatie is Rik Jan de Groot met 12 doelpunten.

FIT Boys behaalde 6 punten in 17 wedstrijden met 10 doelpunten voor en 52 doelpunten tegen. Hoewel het bij vlagen verdedigend wel goed staat, worden slordigheden en foutjes in deze sterke 3e klasse genadeloos afgestraft. En als je zelf moeilijk (niet) scoort (in de 14 competitiewedstrijden slechts 4 keer) dan is het heel lastig om resultaat te halen. Trainer/coach Otto Halmingh hoopt de ziekenboeg weer wat leger wordt en de afwezige spelers (vakantie en studie) weer kunnen aansluiten. Dat zou helpen om ook tegen hoogvlieger Fc Ommen voor een stuntje te gaan.

Omdat Fc Ommen pas dit seizoen bestaat, hebben beide teams geen ver verleden. Slechts 1 wedstrijd, die in Ommen eerder dit seizoen. Toen won Fc Ommen met 4 – 0. In Ommen was het toen een vrij kansloze missie voor FIT Boys. Maar we zijn weer een half seizoen verder en dus misschien kan FIT Boys stiekem voor een resultaat gaan en een puntje of puntjes stelen van het sterkere Ommen.

De wedstrijd zaterdag 26 maart om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en Fc Ommen staat onder leiding van scheidsrechter Fred Jansen uit Grolloo.