Voorbeschouwing SVN’69 1 – FIT Boys 1

20 mei 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelt volgend seizoen ook 3e klasse. De overwinning afgelopen zaterdag thuis tegen FDS (2 – 1) en het verlies van SVN’69 uit tegen OZC (2 – 1) was daar genoeg voor. Deze zaterdag is voor FIT Boys de wedstrijd uit tegen SVN’69 dus om des keizers baard. Dat kun je van SVN’69 niet zeggen. Zij strijden samen met BSVV om de laatste nacompetitieticket om te spelen voor de 3e of 4e klasse. BSVV speelt uit tegen degradant SCN, maar mocht BSVV verliezen en SVN’69 dik winnen, dan mag BSVV het in de barrage gaan proberen en is SVN’69 veilig. Een spannende middag dus voor SVN’69 en BSVV.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
De sterke jeugdopleiding van FIT Boys staat als een huis en zorgt er voor dat jeugdspelers uiteindelijk prima kunnen doorgroeien naar de senioren. Al ruim 30 jaar zorgt deze jeugdopleiding er voor dat de selectie-elftallen met (bijna) louter en alleen eigen spelers worden gevuld. En wat dat betreft is FIT Boys vergelijkbaar met het Nederlands Elftal. Die zijn ook bezig aan een mindere periode, maar Oranje onder de 17 werd zondag Europees Kampioen. Zo is het bij FIT Boys ook. Het 1e heeft het even moeilijk, maar er zit nog veel aan te komen vanuit de jeugdopleiding. De JO13-1 kan dit seizoen voor de 3e keer kampioen worden (2x veld en 1x zaal) in de 1e klasse tegen gerenommeerde clubs als Achilles’94, Fc Assen, ACV en LTC. En over 5-6 jaar kloppen deze spelers aan de deur van het 1e. De JO15 versloeg afgelopen zaterdag de leeftijdsgenoten van buurman vv Beilen en hier spelen aardig wat talenten in. Zelfs nog spelers die in de JO13 mogen uitkomen. En de JO19 is natuurlijk al jaren kweekvijver voor de 1e en 2e selectie. Stefan Eefting (19 jaar) debuteerde al op 16 jarige leeftijd in het 1e en had ook regelmatig een basisplaats en is nu vaste basisspeler. Christiaan Trijbels (19 jaar) kwam over van Fc Assen JO19 en is 1e jaars senior. Jesse Drenth (20 jaar) is 2e jaars senior, maar kwam door een langdurige blessure nauwelijks in actie. Aan het begin van het seizoen startte hij in het 2e, maar vanaf Hoogeveen thuis (31 maart) is hij basisspeler in het 1e. Ook Dirk van Faassen is nog maar 20 jaar, maar speelt vaak in de basis al 2 seizoenen in het 1e. En vanuit de JO19-1 sloten regelmatig spelers aan en moesten (soms noodgedwongen) ook invallen. Zo zaten Bart van der West (19 jaar), Lars de Boer (18 jaar), Robert Haandrikman (18 jaar), Jonathan Schans (18 jaar), Kevin Kooistra (17 jaar) en Nick Middelbos (18 jaar) al één of meerdere keren bij de 1e selectie. Kevin, bouwjaar 2000, is de jongste 1e selectiespeler dit seizoen.

Blessures en afwezigen
Maar FIT Boys 1 kende ook een waslijst aan blessures (vaak langdurig) en afwezigen. Zo moest Alex Padding de volgende spelers missen: Wilko Stevens (militair op uitzending), Thijs Oosting (lies), Julian Boom (schouder), Arjan Keijzer (knie), Jos Gerding (vakantie), Elwin Dam (pees, vakantie), PeterJan Oosting (storingsdienst) en Tim Seubring (lies). Wilko is zaterdag weer terug en ook Julian, Jos en PeterJan zijn inzetbaar. Geblesseerd sinds zaterdag zijn Jesse Drenth (enkel, speelde met pijnstillers) en Renaldo Boom (enkel). Maar zoals trainer Alex Padding dat altijd zo mooi zegt: “De 14 beschikbare spelers zijn fit en daar moeten we het mee doen.” En dan kijken we zaterdag 26 mei om 16:15 uur in Nijeveen wel wat het ons gebracht heeft.

SVN’69
De ploeg uit Nijeveen van trainer/coach Berry Mulder had het na de winterstop moeilijk. Het verloor drie van de eerste vier wedstrijden van Lutten (2 – 1), SCD (5 – 0) en Hardenberg (6 – 0). Tussendoor werd er gewonnen van Tonego (3 – 1). Uit de volgende serie van 6 wedstrijden werden 7 punten gehaald. Van ZZVV (2 – 1) en FDS (0 – 1) werden gewonnen. Tegen Lutten werd het 1 – 1 en van Hollandscheveld (0 – 3), Hoogeveen (2 – 1) en SCN (3 – 0) werd verloren. Op 28 april werd het in Beilen 2 – 2 en in de laatste 4 wedstrijden werd 1 keer gewonnen (OZC 2 – 1) en 3 keer verloren (LTC 0 – 1, BSVV 0 – 3 en OZC 2 – 1). Dat zorgt er voor dat SVN’69 12e staar 3 punten achter op BSVV. SVN’69 heeft 25 punten uit 25 wedstrijden (BSVV 28). SVN’69 heeft een doelsaldo van -23 en BSVV -18. Niets is onmogelijk, als BSVV met 1 – 0 of 2 – 0 verliest is winnen met 4 – 0 of 5 – 0 voldoende. Maar dan moet de ploeg uit Nijeveen eerst maar eens zien te winnen van FIT Boys, die vrijuit kunnen voetballen. Zaterdag 26 mei om 16:15 uur zal er afgerekend worden en weten we meer en weten we wie naast FDS nacompetitie zal spelen. BSVV of SVN’69.

De wedstrijd tussen SVN’69 en FIT Boys op zaterdag 26 mei in Nijeveen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Reinders.