Voorbeschouwing FIT Boys 1 – SVN’69 1

26 april 2018
de Webmaster

Na de midweekse wedstrijd tegen Tenego, die helaas geen 3 punten opleverde en in de laatste fase nipt werd verloren, speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe zaterdag 28 april wederom thuis tegen SVN’69. Waar elke wedstrijd na de winterstop voor de equipe van trainer/coach Alex Padding belangrijk is, is dit een zogezegde ‘6 punten wedstrijd’. Beide teams staan gelijk in punten en de winnaar doet een goede stap omhoog. FIT Boys wil in een flow blijven en de lijn van de afgelopen weken doortrekken. Voor beide ploegen geldt dat de plekken 8 t/m 10 zijn zelfs nog in het vizier, maar dat er nog wel punten gepakt moeten worden om het vege lijf te redden van de nacompetitieplekken 12 en 13. Kortom een interessante wedstrijd op Sportpark Noord-West.

SVN’69 wisselt na de winterstop overwinning af met verliespartijen. Met name de verliespartijen leveren nogal wat tegendoelpunten op. Zo is het doelsaldo over de laatste 10 wedstrijden 9 voor en maar liefst 24 tegen en behaalde de ploeg 10 punten uit deze 10 wedstrijden. Totaal heeft SVN’69 21 punten uit 20 wedstrijden gehaald met een doelsaldo van 26 voor en 45 tegen. Het scoren wil de 2e seizoen helft dus matig lukken. Dus ook tegen SVN’69 geldt weer voor FIT Boys dat ze geduldig moeten blijven en moeten wachten op de kansen die zeker gaan komen. Topscoorder aan SCN’69-kant is Bastian Liemburg met 6 doelpunten.

FIT Boys heeft in de laatste 6 wedstrijden 10 punten gehaald, waarbij 3 keer werd gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. Het doelsaldo is 10 voor en 5 tegen. Wat vooral opvalt is de absolute wil bij het team om elke wedstrijd te winnen. Er wordt vol overgave en passie gespeeld en bij vlagen wordt er ook best aardig gecombineerd en gevoetbald. De ploeg heeft sinds het debacle in Assen bij LTC (7 – 1 verlies) een complete metamorfose ondergaan. Trainer Alex Padding heeft de tactiek iets aangepast en wat nieuwe spelers ingepast. En de nieuwe formule en opstelling werkt. Dat is gebleken. Afgelopen woensdag verzuimde de ploeg Tonego bij de 1 – 0 op een verdere achterstand te zetten en bij de 1 – 1 had het voldoende kansen om weer op voorsprong te komen. Tonego leek ook geslagen, maar wist in de laatste fase uit een corner een wonderschoon doelpunt te produceren en zo toch met de 3 punten naar Luttelgeest te reizen. Aan FIT Boys zijde zijn Stefan Eefting en Jos Gerding beide topscoorder met 6 doelpunten.

Zaterdagmiddag zal FIT Boys met heel veel strijd en inzet gaan zorgen dat het de aansluiting pakt bij de middenmoot en zal het SVN’69 met nacompetitiezorgen weer naar Nijeveen sturen. Met hulp van de 12e man, het FIT Boys publiek, moet dat zeker gaan lukken. De wedstrijd op Sportpark Noord-West begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.M. Knol.