30 april, 15:00 uur: ZZVV – FIT Boys

24 april 2022
de Webmaster

Zaterdag 30 april gaat de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh op bezoek in Zuidwolde bij ZZVV. Beide ploegen willen de teleurstelling van vorige week wegspelen. ZZVV bleef tegen laagvlieger CSVC steken op 0 – 0 en zag kampioen Nieuwleusen weer 2 punten uitlopen. FIT Boys had zomaar kunnen winnen van Hoogeveen, maar zag een zuiver doelpunten worden afgekeurd, kreeg een buitenspeldoelpunt tegen en miste in de 2e helft twee 100% kansen. Het had de nummer 4 uit de stand zomaar pootje kunnen lichten. Misschien kan het deze zaterdag ZZVV verrassen.

ZZVV heeft dit seizoen lange tijd de koploper Nieuwleusen kunnen bijhouden, maar de onderlinge wedstrijden tegen de kampioen gingen verloren en er werden te veel punten gemist gedurende het seizoen. De achterstand op Nieuwleusen is al onoverbrugbaar. Maar liefst 15 punten met nog 7 wedstrijden te gaan. In de 1e periode is ZZVV 2e geƫindigd achter Nieuwleusen en als ZZVV 2e blijft in de stand nemen ze deze periode over. Maar Fc Ommen hijgt de Zuiwoldenaren in de nek en de ploeg van trainer/coach Hans Slender kan zich geen misstap permitteren en de druk zit er dus vol op. Jovanni van Dijk is de topscoorder bij ZZVV met 14 doelpunten.

FIT Boys heeft nog wat wonderen nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het heeft het zelfs kampioen Nieuwleusen thuis (0 – 2, 2 eigen doelpunten) lastig gemaakt en ook tegen nummer 4 Hoogeveen had er dus meer ingezeten dan de 0 – 1, misschien zelfs wel stiekem een overwinning. Maar dat gebeurde niet, want FIT Boys zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook qua selectie en blessures. Thijs Oosting heeft een blessure aan de enkelpanden en het lijkt er op dat hij dit seizoen niet meer speelt. Mike Jonink brak tegen Hoogeveen zijn grote teen en zit met zijn voet/been in het gips. Dat lijkt ook einde seizoen. Hopelijk keren Julian Boom en Stefan Eefting weer terug van langdurige blessures. En Lars de Boer zit nog 1 wedstrijd schorsing uit. Kortom, de selectie niet breed en zal wel weer aangevuld moeten worden met een aantal talentvolle JO19-spelers.

Resultaten uit het verleden geven geen zekerheid voor uitslagen in de toekomst. Beide ploegen speelden tussen 2001 en nu 22 keer tegen elkaar. FIT Boys won 9 keer, 8 keer werd het een gelijkspel en ZZVV won 5 keer. Het doelsaldo is 45 voor en 31 tegen, maar de laatste jaren was ZZVV wel vaak de bovenliggende partij. Memorabel duel was de confrontatie van 10 mei 2003. Toen won FIT Boys met maar liefst 0 – 7 door doelpunten van Aljon Stahlmecke (2x), Berry vd Giezen (2x), Edwin Roijinga, Alfons Pot en keeper Joost van het Reve (penalty). 22 april 2017 was ZZVV de overtuigende winnaar met 5 – 2. Leon Timmerman en Rick Koops scoorden voor FIT Boys.

Zaterdag 30 april om 15:00 uur op Sportpark Woltingeslag spelen ZZVV en FIT Boys tegen elkaar en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Teunis Bakker uit Wolvega.