7 mei, 14:30 uur: Hollandscheveld – FIT Boys

5 mei 2022
de Webmaster

Zaterdag 7 mei reist de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh af naar Hollandscheveld om tegen de plaatselijke zaterdagclub te spelen. FIT Boys kreeg afgelopen zaterdag stevig klopt van nummer 2 in de 3e klasse D ZZVV. Met overigens aan FIT Boys-kant wel een veredeld O21. Hollandscheveld speelde met 2 – 2 gelijk tegen Klazienaveen. Hollandscheveld is nagenoeg veilig met 6 punten voorsprong op nummer 12 CSVC, maar kan nog wel wat punten gebruiken. FIT Boys heeft een wonder nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Hollandscheveld begon nog wel goed aan het seizoen met in de 1e periode 14 punten uit 8 wedstrijden. Daarna werd het minder met in de 2e periode 6 punten uit 9 wedstrijden en nu in de 3e periode nog maar 1 punt uit 3 wedstrijden. Zoals gezegd heeft Hollandscheveld nog wel wat punten nodig. Je zult zien dat BSVV en CSVC nog punten gaan pakken en voor je het weet spelen de oranjehemden nacompetitie voor degradatie naar de 4e klasse. Trainer/coach Johan Sikkes zal de ploeg dus nog wel op scherp moeten krijgen en ze misschien nog wel herinneren aan de wedstrijd in Beilen. Daar had FIT Boys in de persoon van Stefan Eefting de 2 – 1 op de schoen (leeg doel, maar bal tegen de lat) en ontsnapte Hollandscheveld. Sterker nog, het maakte zelf nog de 2 – 1 en had over geluk niet te klagen.

FIT Boys moet het de laatste weken doen met de nodige basisspelers in de lappenmand. Ook deze zaterdag is de lijst met afwezigen/geblesseerden immens. Maar met afwezige spelers win je geen wedstrijd, trainer/coach Otto Halmingh zal wederom een beroep moeten doen op de nodige JO19-spelers en er zal een verrassing te zien zijn in de selectie. Mart Oosting (16 jaar), Giel Stahlmecke (17 jaar), Koen de Vries (17 jaar) en Giel Kerssies (net 18 jaar) sluiten aan, waarbij dit het debuut is van Giel Stahlmecke. En de verrassing komt uit FIT Boys 5, Gerjan Hoogenberg. Hij deed al diverse keren mee met FIT Boys 2 en deed dat meer dan naar behoren. Daarom mag hij het deze zaterdag bij FIT Boys 1 proberen. Daarmee is de gemiddelde leeftijd binnen de selectie 20,8 jaar met 7 twintigers en 8 tieners. De ploeg staat misschien al wel in de stijgers met het oog op volgend seizoen.

Beide ploegen hebben een lang en roemrucht verleden. Tussen 2000 en nu speelden FIT Boys en Hollandscheveld 35 keer tegen elkaar. FIT Boys won 8 keer, 8 keer werd er gelijkgespeeld en Hollandscheveld won 19 keer. Het doelsaldo is 52 voor en 79 tegen. Memorabele duels zijn er vele, maar die van 2 april 2005 is een hele mooie. FIT Boys wint met 1 – 3 door doelpunten van Aljon Stahlmecke, Berry vd Giezen en Alfons Pot. 0 – 3 is de ruststand, maar dat had met een oppermachtig FIT Boys ook 0 – 6 kunnen zijn. Op 11 november 2017 lijkt FIT Boys ook op rozen te zitten als het gaat rusten met een 0 – 2 voorsprong (doelpunten Ruud en Tim Seubring). Maar als de Oranje wervelwind na 90 minuten gaat liggen staat er een 4 – 2 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd zaterdag 7 mei om 14:30 uur op Sportpark De Oosthoek tussen Hollandscheveld en FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Peter Pool uit Rottevalle.