Voorbeschouwing FIT Boys – Achilles 1894

3 februari 2020
de Webmaster

Zaterdag 8 februari staat voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Arjan Schepel pas de 2e wedstrijd na de winterstop op het programma, thuis tegen kampioen Achilles 1894. De wedstrijd van 1 februari tegen BSVV ging vanwege de welbekende zeer trieste omstandigheden, BSVV-voorzitter Rankco Klein overleed zeer plotseling op 52 jarige leeftijd, niet door. Achilles 1894 speelde thuis tegen laagvlieger SVN’69 en won makkelijk met 3 – 0 en de ploeg van trainer/coach Harold Wekema kan zomaar op 25 april (of al eerder) de kampioensvlag hijsen en zich dan gaan opmaken voor een verblijf in de 2e klasse. Achilles 1894 is in de 3e klasse D van de buitencategorie en staat met 40 punten uit 14 wedstrijden uiteraard 1e. Het won 13 keer en speelde slechts 1 keer gelijk (doelsaldo 61 – 12 (+49)). Topscoorder is Romario Tjong-A-Sie met maar liefst 21 doelpunten. FIT Boys heeft een zeer matige 1e seizoenshelft gedraaid. Met maar twee winstpartijen (tegen BSVV (1 – 0) en SVN’69 (1 – 2) en een gelijkspel tegen ZZVV afgelopen zaterdag (0 – 0) heeft de ploeg van coach Arjan Schepel slechts 7 punten. Maar de wedstrijd tegen Hollandscheveld moet nog uitgespeeld worden (2e helft na blessure scheidsrechter) bij een 1 – 1 stand en dat zal zaterdag 22 februari gebeuren. En op zaterdag 29 februari staat de uitwedstrijd tegen BSVV op het programma. Twee heel belangrijke potjes. Het won 2 keer, speelde dus 1 keer gelijk en verloor 9 keer en de ploeg heeft een doelsaldo van 11 voor en 32 tegen. Topscoorders zijn Elwin Dam, Stefan Eefting, Martijn de Vries en Matthijs Bonnen met elk 2 doelpunten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben geen historie, maar speelden totaal 2 wedstrijden tegen elkaar. Aan het begin van het seizoen werd nog geoefend en in Assen speelden beide teams deze competitie al tegen elkaar. En in deze 2 ontmoetingen werd er 0 keer gewonnen, 0 gelijk gespeeld en 2 keer verloren. In de oefenwedstrijd won Achilles 1894 makkelijk met 7 Р0. In het eerste halfuur werd er niet gescoord, maar nog voor rust stond het 4 Р0. In de tweede helft leek Achilles het rustig aan te doen en maakte er nog 3. In de competitiewedstrijd in Assen op 19 oktober was er een bijzondere tussenstand (0 Р1, penalty Tim Seubring). Iedereen dacht dat deze tussenstand op Voetbalnoord.nl een geintje was. Bij rust was het 1 Р1 (Dzenan Sarkinovic), Na de rust stelde Achilles orde op zaken won met 4 Р1. Doelpunten van Romario Tjong-A-Sie (2 keer) en nogmaals Dzenan Sarkinovic. Heel vervelend incident voor FIT Boys was het uitvallen van Wilko Stevens met een knieblessure. Hij ging met een brancard van het veld en is op dit moment nog steeds niet (wedstrijd)fit.

Achilles wil de zegetocht in de 3e klasse D voortzetten en ook in Beilen 3 punten ophalen. Voor FIT Boys is elke wedstrijd na de winterstop een finale en zal de ploeg er alles aan doen om een goed resultaat te halen en wie weet voor een kleine stunt te zorgen.

De wedstrijd zaterdag 8 februari op Sportpark Noord-West in Beilen staat onder leiding van scheidsrechter Henk Rotmensen uit Schoonebeek en start om 14:30 uur.